Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γίτσα Γαβριηλίδου

Σας μεταφέρω τους συντροφικούς χαιρετισμούς των αντιπροσώπων και μελών της Οργάνωσής μας στην ΟΔ της Γερμανίας. Δεν είμαστε μεγάλη Οργάνωση, όμως μπορούμε να πούμε πως έχουμε βάλει τις βάσεις για μια οργάνωση δυνατή, μαζική και ωραία, αντάξια των 80χρονων του Κόμματος και των 30χρονων της ΚΝΕ, όπως μας θέλει το Κόμμα και ο λαός μας στη μετανάστευση.

Οι νέοι Ελληνες στη Γερμανία, όπως και οι νέοι στις χώρες της ΕΕ, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση, εξεύρεση θέσης εργασίας. Η κατάσταση στη Γερμανία όλο και επιδεινώνεται. Στη χώρα αυτή, που παίζει το πρώτο βιολί στην ορχήστρα της ΕΕ, η ανεργία, σύμφωνα με τα στοιχεία των Γερμανικών Συνδικάτων, περνάει τα 6,5 εκατομμύρια.

Το ποσοστό ανεργίας ξεπερνάει το 21%, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων είναι περίπου 19%. Το ότι σήμερα η πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας στη Γερμανία διατηρεί την ελληνική πολιτιστική της ταυτότητα οφείλεται αποκλειστικά στη δραστηριότητα των ελληνικών κοινοτήτων και άλλων συλλόγων. Το πάγιο, π.χ., αίτημα του μεταναστευτικού κινήματος για αναγνώριση των Κοινοτήτων και των Ομοσπονδιών παραμένει εδώ και πάνω από 30 χρόνια ανεκπλήρωτο. Η Οργάνωσή μας δουλεύει για τη δημιουργία κοινοτήτων νεολαίων, για να γίνουν αυτές κέντρα δημιουργίας, πολιτισμού, χώροι συζητήσεων και προβληματισμών, για να αποτελέσουν οι μετανάστες της δεύτερης και τρίτης γενιάς τη συνέχεια του μεταναστευτικού κινήματος.

Στη Γερμανία, ζουν αρκετές χιλιάδες παιδιά μεταναστών της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών αυτών βρίσκεται μακριά από το οργανωμένο μεταναστευτικό νεολαιίστικο κίνημα. Η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί, τη βολεύει αυτή η κατάσταση, παρά τα αντίθετα που διακηρύσσει.

Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σπρώχνει τη νεολαία, μαζί και την ελληνική, όλο και περισσότερο στο περιθώριο, στον ατομικισμό και στους ψεύτικους παραδείσους.

Τέλος, είμαι σίγουρη πως το Συνέδριό μας θα στεφθεί με επιτυχία, θα αποτελέσει νέο σταθμό στην πορεία του νεολαιίστικου κινήματος της χώρας μας, η ΚΝΕ θα γίνει πιο δυνατή, πιο ωραία, γιατί έχει τα πιο όμορφα ιδανικά, γιατί έχει καθοδηγητή της το τρισένδοξο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ