Σάββατο 3 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξαναφάνηκαν φασιστοειδή στο Αργοστόλι

Φασιστοειδή έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, ξεσπώντας σε μια αναμνηστική πλάκα προς τιμήν έξι εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί. Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΕΑΕΑ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταγγέλλει: "Οι καταχθόνιοι νεοναζιστές ξανακτύπησαν πάλι στο Αργοστόλι. Στον τοίχο του κήπου του παλιού Μουσείου - στη θέση που οι χιτλερικοί κατακτητές εκτέλεσαν την Πρωτομαγιά του 1944 έξι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης - είναι εντοιχισμένη, με φροντίδα της ΠΕΑΕΑ, μια αναμνηστική πλάκα. Την παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι νεοφασίστες βεβήλωσαν με μαύρη, γαλάζια και πράσινη μπογιά την πλάκα αυτή, πιστεύοντας πως μ' αυτόν τον τρόπο θα σκεπάσουν τα εγκλήματα του φασισμού.

Καταγγέλλουμε τη βδελυρή αυτή πράξη στον προοδευτικό λαό και τη νεολαία του νομού μας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα καταδικάσουν και θα αντιπαλέψουν την αναβίωση του νεοφασισμού, γέννημα και θρέμμα του ιμπεριαλισμού, στο νησί μας.

Από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν περιμένουμε να πάρει κανένα μέτρο, είναι πολύ απασχολημένη με τις δίκες και καταδίκες της αγωνιζόμενης αγροτιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ