Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μίλτος Βακαλόπουλος

Η μέχρι τώρα δουλιά μας στο κίνημα της Ειρήνης, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" (ΝΔΕ) έχει αναδείξει και θετικά και αρνητικά στοιχεία.

- Στα θετικά πρέπει να κρατήσουμε τη συσπείρωση γύρω από τη ΝΔΕ νέων έξω από την Οργάνωση και με τη συστηματική δουλιά το κέρδισμα πολλών νέων με την αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή δράση και αγώνα.

- Στα αρνητικά:

1) Ο καμπανιακός χαρακτήρας της δουλιάς μας (Δεκαήμερο Ειρήνης).

2) Το μη άνοιγμα - ανάλογο με τις δυνατότητες - πλατιά στη νεολαία, κοινή δράση με μαζικούς φορείς της νεολαίας, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε η πολύμορφη δραστηριότητα.

Φυσικά δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα, η ΝΔΕ έστω και με τα προβλήματα αυτά, έκανε αισθητή την παρουσία της στη νεολαία. Οι δυνατότητες για ανάπτυξη ακόμα μεγαλύτερη της ΝΔΕ, συνολικά της δράσης μας στο κίνημα της νεολαίας, φάνηκε από την όλη προσυνεδριακή συζήτηση. Μεγάλο μέρος της συζήτησης ήταν γύρω από την Ειρήνη, τα Ναρκωτικά, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, δηλαδή, ζητήματα που όλοι εκτιμάμε ότι είμαστε ακόμα πίσω, αυτό δείχνει ότι οι ΟΒ έχουν τη διάθεση να αναπτύξουν τη δράση τους, αρκεί να τους δείξουμε τους τρόπους και το δρόμο, αρκεί εμείς να μπούμε μπροστά.

Πολλά ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα, αλλά το κύριο νομίζω είναι να μη μένουμε σε εκτιμήσεις, αλλά να βλέπουμε πώς θα αναπτύξουμε τη δουλιά μας, πώς με τη δράση μας θα ξεπερνάμε τις καθυστερήσεις μας.

Μπροστά μας έχουμε το 10ήμερο Ειρήνης, μια πρόκληση όχι για καμπανιακή δουλιά, αλλά για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, για να μπορούμε τον Ιούνη να βρισκόμαστε με κινήσεις δραστήριες και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με δεκάδες νέους γύρω τους.

Τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου:

α) Να αναπτύξουμε μέσα από τις κινήσεις μας, πολιτιστικές δραστηριότητες.

β) Να πάρουμε πρωτοβουλίες μαζί με σωματεία για ζητήματα ρατσισμού - ξενοφοβίας.

γ) Σύνδεση του φιλειρηνικού κινήματος με τους άλλους φορείς της νεολαίας (μαθητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές νέων εργαζομένων) στη βάση των κοινών πρωτοβουλιών για ανάδειξη κοινών προβλημάτων (η "νέα τάξη πραγμάτων" εκφράζεται και στην παιδεία, αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα).

Σύντροφοι και συντρόφισσες.

Πολλά έχουμε κάνει σαν ΚΝΕ τα προηγούμενα χρόνια. Εχουμε να κάνουμε όμως ακόμα περισσότερα, στο μακρύ αυτό δρόμο που έχουμε να διανύσουμε, είναι νομίζω φανερό ότι σήμερα δε φτάνουμε - δε θα φτάναμε αν ήμασταν και πολλαπλάσιοι, αυτό όμως το γεγονός αναδεικνύει την ανάγκη γρήγορης και ορμητικής ανάπτυξης.

Η κάθε ΟΒ πρέπει να φτάνει σε όλα, να έχει γνώμη για όλα ανάλογα με το χώρο δράσης της, γιατί απευθύνεται σε νέους και νέες που δέχονται την επίθεση από την άρχουσα τάξη σε όλα τα μέτωπα, ανησυχούν για όλα, δε βολεύονται συνολικά από τη σημερινή κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πικετοφορία σήμερα στην Πάτρα (2003-03-14 00:00:00.0)
Αντιπολεμική πικετοφορία (2003-03-12 00:00:00.0)
Ξεκινάει σήμερα στο Ποσείδι (2002-07-19 00:00:00.0)
"Με αισιοδοξία στη μάχη των ευρωεκλογών" (1999-05-04 00:00:00.0)
Αποστόλης Κρεωνάς (1997-05-03 00:00:00.0)
ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Μαζικές οργανώσεις (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ