Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εργάτες έχουν τη δύναμη

Για τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις της, το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε και τους εργάτες του εργοστασίου μεταλλοκατασκευών ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ στην Τρίπολη.

Το κλιμάκιο πληροφόρησε τους εργάτες για το τι προβλέπει ο διαβόητος κοινωνικός διάλογος, που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Δηλαδή, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και του ορίου συνταξιοδότησής τους, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης.

Από την πλευρά τους, οι εργάτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και συμφώνησαν με την επισήμανση του Ν. Γόντικα, ότι "οι εργάτες έχουν δύναμη στα χέρια τους, αρκεί να το συνειδητοποιήσουν και να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που αποδέχονται τις αντιλαϊκές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εγχώριων υποστηρικτών της".

Ο ίδιος τους κάλεσε να τιμήσουν την τάξη τους με αγώνες. Να δυναμώσουν το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα και σε πολιτικό επίπεδο την επιρροή του ΚΚΕ, συμβάλλοντας, έτσι, στην αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε όφελος των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ