Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολυμπία Κυζίλη

Η οργάνωση της Κομμουνιστικής Νεολαίας στην Εύβοια έδρασε τα 4 τελευταία χρόνια, από το 6ο έως το 7ο Συνέδριο, μέσα σε ένα χώρο παραμορφωμένο από πολλά προβλήματα. Σε ένα χώρο που στο σύνολό του έχει νιώσει τη δαγκάνα του Μάαστριχτ, μέσω των απολύσεων, του ξεπουλήματος, των συλλογικών συμβάσεων μιας ημέρας, της τεράστιας ανεργίας που μαστίζει τη νεολαία. Παράλληλα έχει νιώσει την πολιτιστική υποβάθμιση, με την πλήρη απουσία της πολιτείας και του δήμου, ενώ έχει γευτεί σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία των ναρκωτικών, μέσα στους χώρους που διασκεδάζει, αλλά και αθλείται η νεολαία. Η ΚΝΕ κατάφερε σε αυτά τα λιμνάζοντα νερά - σε αντίθεση με τα τρελά νερά όπως λένε της Χαλκίδας - να δημιουργήσει κάποια ρήξη, κάποια ερεθίσματα στους νέους μαθητές, στους φοιτητές, αλλά και στους εργαζόμενους νέους. Αυτά εκφράστηκαν με τη μαζική ένταξη νέων μελών στις ΟΒ της ΚΝΕ και με τους πολύμορφους αγώνες, που οι σύντροφοι μας άνοιξαν μέσα στους μαζικούς τους χώρους.

Χαρακτηριστικά δείγματα της δουλιάς της ΚΝΕ ήταν οι αποφάσεις 15 μαθητικών συμβουλίων συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, αλληλεγγύης στον αλβανικό λαό, αλλά και τα πολύ θετικά αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών που κατέστησαν τις ΠΚΣ σταθερά και δυναμικά τρίτη δύναμη στο ΤΕΙ Χαλκίδας.

Μεγάλη δύναμη αντλήσαμε από πρωτοβουλίες της οργάνωσης, όπως εκθέσεις βιβλίου, σκίτσου, άνοιγμα της ξεκάθαρης άποψής μας ενάντια σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά, έκδοση μηνιαίου περιοδικού των ΠΚΣ.

Πιο δειλά βήματα έγιναν στο φιλειρηνικό κίνημα, όπως εκφράστηκε μέσα από τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Χαλκίδας, όπως και στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για συγκρότηση σωματείου ανέργων σε περιοχές κυρίως που η ανεργία αγγίζει τεράστια ποσοστά (π. χ. Μαντούδι 80% των νέων).

Οσα βήματα έγιναν δεν ήταν λίγα, αλλά ούτε πρέπει να μας ικανοποιούν και να μας εφησυχάζουν. Η ΚΝΕ πρέπει να βγει αντεπιθετικά σε όσες επιθέσεις γίνονται στη νεολαία. Η διεύρυνση της πολύμορφης δράσης της στο κίνημα της νεολαίας, η αύξηση της πολιτικής μας παρέμβασης και ο συντονισμός με το Κόμμα μας είναι το αντίδοτο στη νάρκωση που ο καπιταλισμός μάς προσφέρει πλουσιοπάροχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ