Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναγιώτης Νικοπολιτίδης

Από το 6ο Συνέδριο μέχρι το 7ο η παρέμβασή μας ως ΚΝΕ στο μαθητικό χώρο και γενικότερα στο χώρο της παιδείας στη Θεσσαλονίκη είχε αύξουσα πορεία.

Η δυναμική παρουσία των συντρόφων μαθητών στα 15μελη και 5μελη εδραιώνει την παρουσία της ΚΝΕ στα σχολεία και σε χώρους που πριν μερικά χρόνια ούτε καν το φανταζόμασταν ότι θα είχαμε παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, το Πολυκλαδικό που θεωρούνταν "δύσκολο" σχολείο για την ΚΝΕ, φέτος ήταν από τα πρωτοπόρα σχολεία στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Αποκορύφωμα της ανοδικής μας πορείας ήταν η δημιουργία πολυδύναμης οργάνωσης στο Λύκειο Συκεών που συνεχίζει ακόμα την ορμητική της ανάπτυξη. Την ανοδική πορεία του μαθητικού κινήματος ακολούθησαν και τα νυχτερινά σχολεία της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 3 χρόνια άρχισαν να ανεβαίνουν αγωνιστικά με πορείες, διαμαρτυρίες και αυτό γιατί οι σύντροφοι στην πλειοψηφία τους είναι εκλεγμένοι στα μαθητικά τους συμβούλια, έχοντας τον πλήρη έλεγχό τους. Ακόμα τα νυχτερινά διοργανώνουν εδώ και 2 χρόνια φεστιβάλ σχολείων πάλι χάρη στην παρέμβαση συντρόφων.

Για τις στρατολογίες, ενώ η Οργάνωση στον τομέα των μαθητών είχε ανοδική πορεία, οι στρατολογίες μας δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαν να είναι. Και αυτό γιατί, πρώτον, ορισμένοι σύντροφοι νομίζουν ότι για να στρατολογήσεις κάποιον θα πρέπει να είναι γνώστης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, αλλά και ώριμος επαναστάτης. Και δεύτερον, είναι ο φόβος και η ανασφάλεια των συντρόφων στο να ανοιχτούν στο χώρο τους και να μιλήσουν με τους νέους για τα προβλήματά τους. Είναι αναγκαίο λοιπόν να βγούμε από τη θέση άμυνας και απολογίας και να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Αλλο ένα θέμα που θα ήθελα να θίξω είναι τα ιδεολογικά μαθήματα όσον αφορά τους μαθητές.

Πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα η ιδεολογική υποδομή των συντρόφων μαθητών, έτσι ώστε να έχουν το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο για να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν αλλά και να παρεμβαίνουν σε συζητήσεις, σε εκδηλώσεις μέσα στα σχολεία τους.

Θα πρέπει να γίνονται αρκετά συχνά και σε επίπεδο ΟΒ ιδεολογικά μαθήματα, τα οποία θα προγραμματίζονται και θα προετοιμάζονται από πολύ πιο νωρίς, καθώς και οι σύντροφοι αλλά και με την κατάλληλη βιβλιογραφία, έτσι ώστε να εξοικειώνονται οι σύντροφοι με το διάβασμα και την ιδεολογική δουλιά.

Τέλος, η δική μας ευθύνη είναι ότι πρέπει να είμαστε και θα είμαστε και αυτή τη χρονιά πρωτοπόροι στις αγωνιστικές εξελίξεις που έρχονται, γιατί έτσι αρμόζει σε κάθε Κνίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπρός για ΚΝΕ πιο γερή ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά (2023-02-04 00:00:00.0)
Κομμουνισμός η νιότη του κόσμου, ΚΝΕ η Οργάνωσή μας! (2018-02-14 00:00:00.0)
Τους ενοχλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ (1998-12-22 00:00:00.0)
Μαθητική αντεπίθεση (1998-01-20 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα οι μαθητές (1997-10-03 00:00:00.0)
Εγγύηση για νέες επιτυχίες (1996-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ