Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Χαρίτος

Η παρέμβασή μας στους στρατευμένους νέους αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου ζητήματος που αφορά το πώς η πολιτική μας θα περνά στα στρατόπεδα, πώς θα αποκτά ερείσματα και απήχηση γενικότερα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ζήτημα κρίσιμο, ιδιαίτερα στην προοπτική συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου.

Η ιμπεριαλιστική εξάρτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθαίνει παραπέρα. Εκσυγχρονίζονται για να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, αυτόν του χωροφύλακα - λεγεωνάριου της Νέας Τάξης. Με πολλούς τρόπους (μελέτες, βιβλία και άρθρα) προετοιμάζεται η λιγότερο ή περισσότερο "επαγγελματοποίηση" για χάρη της αποτελεσματικότητας. Στόχος η μετατροπή των ελληνικών ΕΔ σε έναν απόλυτα στεγανό και ελεγχόμενο μηχανισμό καταστολής του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας και όπου αλλού χρειαστεί.

Μια δεύτερη πλευρά της δράσης μας αφορά στη διαπαιδαγώγηση των νέων κομμουνιστών. Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε το στρατό από "σχολείο" υποταγής και ενσωμάτωσης στο σύστημα, αποδοχής των κυρίαρχων αξιών, σε "σχολείο" όπου οι σύντροφοί μας σφυρηλατούν την αγωνιστική στάση ζωής.

Με αποφασιστικότητα και επιμονή οι σύντροφοί μας μπορούν να μπαίνουν μπροστά στη λύση καθημερινών προβλημάτων των στρατευμένων νέων.

Με την παρέμβαση του μαζικού νεολαιίστικου κινήματος, μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ