Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με αγώνες λύνονται τα προβλήματα

"Από την περιοδεία μας στα δύο νοσοκομεία διαπιστώθηκε ότι είναι σοβαρή η έλλειψη προσωπικού, ειδικά νοσηλευτικού και βοηθητικού", τόνισε στο "Ρ" ο Ν. Γόντικας. Αναφερόμενος στις αφόρητες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, κατάγγειλε το γεγονός ότι δεν παίρνουν καν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

"Γίνονται μετακινήσεις και μετατάξεις υπαλλήλων, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, με μόνο γνώμονα τη ρουσφετολογία και τον εκφοβισμό και πειθαναγκασμό των εργαζομένων. Στη διάρκεια της περιοδείας μας, οι εργαζόμενοι έκαναν σαφή την ανησυχία τους για τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, αναφορικά με το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων".

Ο Ν. Γόντικας σημείωσε με έμφαση το γεγονός ότι "οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι οποίες δεν ενημερώνουν για τις εξελίξεις και δεν πρωτοστατούν στην ανάπτυξη αγώνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αντίθετα, συναινούν στην κυβερνητική πολιτική και το διαβόητο κοινωνικό διάλογο". Ο ίδιος έκανε σαφές ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να προσπεράσουν αυτές τις ηγεσίες και να διεκδικήσουν αγωνιστικά την επίλυση των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ