Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επείγει

Για αθρόες "περιπτώσεις αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος" καθώς και για "χορήγηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών ουσιών, αγνώστου προελεύσεως", μιλά σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και κατηγορεί την πολιτεία και ιδιαίτερα το υπουργείο Υγείας γιατί δεν παίρνουν κανένα μέτρο.

Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε ασφαλώς και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ. Ασφαλώς, επίσης, πρέπει η πολιτεία να πάρει θέση και με τη βοήθεια των επιστημόνων και των συλλόγων να θέσει τα απαραίτητα πλαίσια. Ακόμα είναι γεγονός ότι η νομοθεσία που διέπει τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας - το επισημαίνει και ο ΙΣΑ - είναι εντελώς αναχρονιστική και χρειάζεται αλλαγή.

Ομως, η κυβέρνηση περί άλλων κόπτεται, όπως φάνηκε και με το σχέδιο νόμου για την υγεία, και αφήνει τα πράγματα να "πηγαίνουν από μόνα τους". Ετσι, οι ιατρικοί σύλλογοι και - πρωτίστως ο ΙΣΑ - επωμίζονται με σοβαρές ευθύνες για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αυτή την κατάσταση. Και τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν, έστω κι αν το νομοθετικό πλαίσιο είναι ελλιπές, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση των συλλόγων προς μια τέτοια κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ