Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αύριο το απόγευμα στις 5.30, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής,ενώ μέσα στη βδομάδα αναμένεται να καθορίσει το πλαίσιο νέου γύρου αγωνιστικών κινητοποιήσεων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Οι αστυνομικοί διεκδικούν την επίλυση θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων, τα οποία έχουν συζητήσει πολλές φορές με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι μεταθέσεις. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα, που καθορίζει ότι οι μεταθέσεις από τον αστυφύλακα μέχρι και το βαθμό του αστυνόμου Β θα γίνονται με αντικειμενικά κριτήρια. Με το νέο σύστημα περιορίζεται εν μέρει το ρουσφέτι και οι πελατειακές σχέσεις. Από την άλλη πλευρά όμως, όσοι υπηρετούν σήμερα στην Αττική εγκλωβίζονται στις υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου και δεν έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν τα επόμενα χρόνια στον τόπο συμφερόντων τους, γιατί τις θέσεις αυτές τις καταλαμβάνουν όσοι υπηρετούν ήδη στην επαρχία. Το σύστημα αυτό δεν ικανοποιεί όμως ούτε τους ανώτερους αξιωματικούς (αστυνόμοι Α), οι οποίοι ζητούσαν να μετατίθενται επίσης με αντικειμενικά κριτήρια. Οι αστυνομικοί ζητούν να συσταθεί ένα υπηρεσιακό όργανο, το οποίο θα αποφασίζει για τις αποσπάσεις του προσωπικού, και να γίνει νέο οργανόγραμμα των υπηρεσιών. Πρόβλημα φαίνεται όμως ότι αντιμετωπίζουν και οι δόκιμοι αρχιφύλακες, οι οποίοι μπήκαν στη σχολή πιστεύοντας ότι με την αποφοίτησή τους θα επιστρέψουν στις θέσεις που υπηρετούσαν. Ηδη πολλοί δόκιμοι ζητούν να διακόψουν τις σπουδές τους επειδή φοβούνται ότι ως αρχιφύλακες ενδέχεται να τοποθετηθούν σε υπηρεσίες που δε θα ήθελαν να υπηρετήσουν, λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αιτήματα, διαμαρτύρονται επειδή καθυστερεί η καταβολή των επιδομάτων εξομάλυνσης για τη μείωση των αδικιών που υφίστανται μετά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου, ζητούν να προωθηθεί η τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές και να τηρηθεί η νομοθεσία για το ωράριο εργασίας (5νθήμερο, ρεπό, αύξηση επιδομάτων για νυχτερινή απασχόληση κλπ.) Τέλος, διεκδικούν βελτίωση των συντάξεων και θεσμοθέτηση πόρων υπέρ των ασφαλιστικών τους ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ