Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάντα στην πρώτη τη γραμμή...

Με νέα ορμή και με δηλωμένη τη θέληση και την αποφασιστικότητα να δώσουν τη μάχη για μια άλλη πορεία της νεολαίας βγαίνουν από το 7ο Συνέδριο οι νέοι κομμουνιστές. Η αυλαία του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ έπεσε την Κυριακή, με την υπόσχεση ότι η αισιοδοξία που διέπνεε κάθε ομιλία, κάθε παρέμβαση των συνέδρων, δε θα μείνει αδικαίωτη.Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες έκαναν καθαρό ότι μαζί με το ΚΚΕ θα εκπληρώσουν το χρέος τους απέναντι στη νέα γενιά, για να πάρουν οι νέοι και οι νέες τη θέση τους στο αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης.

Οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ ολοκληρώθηκαν με την υπερψήφιση της Εισήγησης, των Θέσεων και του νέου Καταστατικού της ΚΝΕ. Επίσης έγινε η εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου και της νέας Κεντρικής Οικονομικής Επιτροπής της Οργάνωσης. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που επανεξέλεξε γραμματέα τον Νίκο Σοφιανό.

Γόνιμος προβληματισμός

Ο έντονος και γόνιμος προβληματισμός μεταξύ των συνέδρων, που ήταν άλλωστε το κύριο χαρακτηριστικό των τετραήμερων εργασιών του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, κορυφώθηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης και διατύπωσης των προτάσεων των συνέδρων πάνω στις Θέσεις και το Σχέδιο νέου Καταστατικού της Οργάνωσης. Και σε αυτή τη συζήτηση, τα προβλήματα της νέας γενιάς ήταν στο επίκεντρο, καθώς κύριο χαρακτηριστικό της πλούσιας κουβέντας που έγινε, ήταν η αγωνία όλων για το πώς θα μπορέσουν να αναπτυχθούν οι αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος με πιο αποτελεσματικό τρόπο πάνω στη βάση των κύριων μετώπων πάλης που πρέπει να αναπτυχθούν σήμερα σε όλους τους τομείς της ζωής και δράσης της νέας γενιάς, με πρωτοπόρους τους νέους κομμουνιστές και κομμουνίστριες. Συστατικό στοιχείο της διαδικασίας ήταν η αναζήτηση εκείνων των μεθόδων που θα βοηθήσουν να ξεδιπλωθούν οι αντιστάσεις που υπάρχουν σήμερα στη νέα γενιά, με τη μορφή της οργανωμένης μαζικής πάλης και που θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερους νέους να παλέψουν μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης της Πολιτικής Απόφασης αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες στιγμές του Συνεδρίου και ήρθε να προστεθεί ως άλλη μια απόδειξη της ωριμότητας των συνέδρων και των μεγάλων ποιοτικών αλλαγών και αλμάτων που έχουν συντελεστεί στην ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα.

Την επιτυχία του 7ου Συνεδρίου της ΚΝΕ επισήμαναν και οι αντιπρόσωποι από 21 νεολαιίστικες κομμουνιστικές και προοδευτικές οργανώσεις από διάφορες χώρες, που παρακολούθησαν τις εργασίες του Συνεδρίου και, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κάποιοι από αυτούς, "κέρδισαν" από το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ