Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψηφίζουν ενάντια στον εκφυλισμό...

Η "Πανεπιστημονική Κίνηση Γεωτεχνικών", στις εκλογές της 11ης Μάη, διεκδικεί την ψήφο των χιλιάδων γεωτεχνικών, για την ανατροπή της εκφυλιστικής κατάστασης στο επιμελητήριο

Λίγο πριν τις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, που γίνονται σ' όλη τη χώρα στις 11 Μάη, το απερχόμενο ΔΣ του επιμελητηρίου έχει αφήσει τους γεωτεχνικούς ανενημέρωτους ακόμα και για τις προεκλογικές θέσεις των παρατάξεων! "Ούτε καν την έκδοση του περιοδικού, της "Γεωτεχνικής Ενημέρωσης", εξασφάλισαν", καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Πανεπιστημονική Κίνηση Γεωτεχνικών".

Κατά τα λοιπά, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και της "Προοδευτικής Συσπείρωσης" (συμμετέχει στις εκλογές με δύο χωριστά ψηφοδέλτια, Α και Β!), που ευθύνονται για την κατάντια του ΓΕΩΤΕΕ, την ανυποληψία και τα φαινόμενα διάλυσης και εκφυλισμού που κυριάρχησαν σ' όλη την προηγούμενη περίοδο, αποσιωπούν τις ευθύνες τους και προσπαθούν να κοροϊδέψουν ξανά το γεωτεχνικό κόσμο για να υφαρπάσουν την ψήφο τους. Κι αυτό, ενώ με τον τρόπο που λειτούργησαν - χρησιμοποιώντας το ΓΕΩΤΕΕ με προσωπική ιδιοτέλεια και στη σκιά της καταστροφικής αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης - οδήγησαν σε απογοήτευση και απομάκρυνση των γεωτεχνικών από το επιμελητήριο. Είναι χαρακτηριστικό πως, παρά τις τεράστιες ευθύνες και της κυβέρνησης για την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζει το ΓΕΩΤΕΕ, ακόμα και τώρα, η κυβερνητική παράταξη της ΠΑΣΚ καλεί τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα να μιλήσει για τα προβλήματα της γεωργίας και τους γεωτεχνικούς, όταν ο ίδιος ως υποτακτικός εφαρμόζει την καταστροφική πολιτική της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ... Ολα αυτά, βεβαίως, επιτείνουν το πρόβλημα αναξιοπιστίας και την απογοήτευση των γεωτεχνικών. Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η "Πανεπιστημονική", η αποχή από τις εκλογές της 11ης Μάη είτε η υπερψήφιση των ίδιων παρατάξεων της υποταγής και της συναίνεσης θα αναπαραγάγουν και θα χειροτερέψουν την προηγούμενη κατάσταση, γι' αυτό απαιτείται να καταδικαστούν οι παρατάξεις αυτές. Για να βγει από το τέλμα το ΓΕΩΤΕΕ και να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των γεωτεχνικών (γεωπόνων, κτηνιάτρων, δασολόγων, γεωλόγων) και των αγροτών, χρειάζεται να υπερψηφιστεί μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της ΜΟΝΗΣ παράταξης που εγγυάται αυτήν τη λειτουργία στο επιμελητήριο, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ