Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρήστος Φραγκοτσινάς

Η ΟΒ Νάουσας οικοδομήθηκε και αναπτύχθηκε σταθερά τα 2 τελευταία χρόνια. Παρ' όλες τις αντιξοότητες η οργάνωση βγήκε ισχυρή. Οι δυσκολίες ήταν κυρίως οι αντιλήψεις που επικρατούν στη σημερινή νεολαία, η αντίληψη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει και δεν ωφελεί να αγωνιζόμαστε, η αντίληψη του βολέματος κτλ.

Οι νέοι της Νάουσας, βλέποντας την οργάνωση να δραστηριοποιείται και να αντιδρά απέναντι στα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας, καταλάβανε ότι ένας είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης και του αγώνα. Επίσης καταλάβανε ότι η ΚΝΕ είναι η πρωτοπόρα οργάνωση που προσπαθεί να δώσει λύσεις μαζί με το ΚΚΕ στα προβλήματα που μαστίζουν τους νέους, τους εργαζόμενους, τους μαθητές, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Η ΟΒ της Νάουσας με τη δράση τους μέσα από κάποιες μάχες - ορόσημα, όπως ήταν οι βουλευτικές εκλογές αύξησε σημαντικά την επιρροή της. Μέσα από αυτά η οργάνωση είχε διπλασιασμό της δύναμής της και αυτό αποδόθηκε στο γεγονός ότι η οργάνωση ανοίχτηκε προς τα έξω, μίλησε με κόσμο έδειξε πως και οι νέοι έχουν ιδανικά, ότι και οι νέοι αγωνίζονται στο πλευρό του ΚΚΕ για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην ανάπτυξη και τις στρατολογίες, πρέπει να δούμε την αφομοίωση των συντρόφων στην οργάνωση και πώς αυτή επηρέασε τη δράση της. Αφομοίωση των μελών της ΚΝΕ είχαμε σε ένα βαθμό, γιατί πολλοί από από τους συντρόφους μπόρεσαν να κατανοήσουν τη λειτουργία της ΟΒ και πλευρές της ιδεολογίας μας. Ηταν όμως πολλές οι φορές, κυρίως για την ιδεολογική κατάρτιση, που οι σύντροφοι στηρίχτηκαν και στην αυτομόρφωση.

Μέσα από αυτά καταφέραμε να έχουμε συλλογική δράση, που μας βοήθησε να ανοιχτούμε πιο εύκολα, να μιλήσουμε με μεγαλύτερο θάρρος στους νέους της Νάουσας.

Η δράση της οργάνωσης είχε και αντίκτυπο στον μαθητικό κόσμο. Κατεβήκαμε με τις θέσεις της οργάνωσης στις εκλογές και καταφέραμε να εκλεγούν σύντροφοι και στα τρία Λύκεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αγωνιστικού κλίματος, κάτι που είχε τελματώσει τα τελευταία χρόνια στη Νάουσα.

Με την παρέμβασή μας καταφέραμε να κάνουμε δύο μαθητικές πορείες με εκατοντάδες μαθητές. Οι πορείες είχαν στόχο τα προβλήματα της παιδείας, αλλά και ειδικά προβλήματα που υπήρχαν στα Λύκειά μας. Ακόμη μέσα από τις πορείες εκφράσαμε την αντίθεσή μας προς τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας. Επίσης με την παρέμβασή μας βγήκανε έξι ψηφίσματα, τρεις διαμαρτυρίες προς το υπουργείο Παιδείας, δύο συμπαραστάσεις προς τους καθηγητές και μια συμπαράσταση προς τον αλβανικό λαό.

Η οργάνωση της Νάουσας έχει λίγες και ελπιδοφόρες εμπειρίες. Πιστεύω, σύντροφοι, ότι στο μέλλον η οργάνωσή μας θα προσφέρει περισσότερα και ότι η οργάνωσή μας θα συνεχίσει να παλεύει για ΚΝΕ δυνατή, πρωτοπόρα, μαζική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ