Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Συνεκδίκαση ναι, αναστολή όχι!

"Ομηρος" των διωκτικών μηχανισμών θα παραμείνει γι' άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα ο Γιώργος Μπαλάφας, αφού το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας απέρριψε χτες το αίτημά του να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής 10ετούς κάθειρξης, που του έχει επιβληθεί για τη λεγόμενη "γιάφκα Καλαμά". Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του πρώτου αιτήματός τους για αναβολή της δίκης, που επρόκειτο να γίνει σε δεύτερο βαθμό, προκειμένου η υπόθεση Καλαμά να συνεκδικαστεί με τις υποθέσεις "Θεοφανόπουλου" και "Σκλαβενίτη" στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Η συνεκδίκαση όλων των υποθέσεων, που τον αφορούν, ήταν πάγιο αίτημα του κατηγορουμένου.

Υπενθυμίζεται ότι για τις δύο τελευταίες υποθέσεις (της δολοφονίας του εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου την 1 - 4 - 85 στην Καλλιθέα και των ιδιωτικών αστυνομικών Γ. Πανταζόπουλου και Μ. Τσιμπούρη στη διάρκεια ληστείας της χρηματαποστολής της Τράπεζας Πίστεως έξω από το σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" στις 6 - 5 - 85 στο Γαλάτσι) ο Γ. Μπαλάφας είχε αθωωθεί πρωτοδίκως κατά πλειοψηφία. Ομως, η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση εναντίον του. Τον περασμένο Γενάρη επαναλήφθηκε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο και ενώ όδευε προς το τέλος της και διαφαινόταν η απαλλαγή και πάλι του κατηγορουμένου, διακόπηκε και αναβλήθηκε αορίστως με πρόφαση τη χρήση εγγράφου από τη δικογραφία "Καλαμά". Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Γ. Μπαλάφα είχε καταγγείλει τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως "δικαστικό πραξικόπημα".

Το περασμένο Σάββατο έγινε στο Χιλιομόδι Κορινθίας, απ' όπου κατάγεται ο Γ. Μπαλάφας, συγκέντρωση συμπαράστασης με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων, του νομάρχη, νομαρχιακών συμβούλων και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων. Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Χ. Δράκος: "Φίλοι και φίλες, σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση αλληλεγγύης στο συγχωριανό, το φίλο, το συμμαθητή, το συγγενή μας Γιώργο Μπαλάφα. Ολοι μας γνωρίζουμε την ταλαιπωρία που έχει υποστεί και το εξοντωτικό κατηγορητήριο που τον βαρύνει... Εμείς οι κάτοικοι του Χιλιομοδίου, αυτό που ζητάμε είναι να γίνει μια δίκαιη δίκη και η απόφαση να στηρίζεται σε πραγματικό αποδεικτικό υλικό και όχι σε χαλκευμένα στοιχεία. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφαση αυτή θα είναι σε όφελος της δημοκρατίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ