Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Απεργία των εργαζομένων την Πέμπτη

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11 πμ

Εικοσιτετράωρη απεργία προκηρύσσουν για την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Μάη 1997, οι τέσσερις σύλλογοι των εργαζομένων στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ), με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Περιφερειακή Διοίκηση που αναμένεται να συζητηθεί αυτή τη βδομάδα στη Βουλή. Την ίδια μέρα, στις 11 πμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων συλλόγων των εργαζομένων στους ΚΠΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών, Σύλλογος Διαχειριστών, Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικού Βοηθητικού Προσωπικού) τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι δεν υπήρξαν θεατές των εξελίξεων, αλλά ότι οι τελευταίες κινητοποιήσεις τους είχαν αποτέλεσμα: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας υποσχέθηκε ότι θα ετοιμάσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Περιφερειακή Διοίκηση, με την οποία εάν ένα νομικό πρόσωπο καταργηθεί οι εργαζόμενοι θα περιέλθουν στους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Πάντως οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ακόμη και να κατατεθεί η τροπολογία και ψηφιστεί το νομοσχέδιο δε θα σταματήσουν την πάλη. "Δε μένουμε απλοί θεατές στο όργιο υφαρπαγής των πολύχρονων εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεών μας, αλλά παλεύουμε για να τις περιφρουρήσουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για να τις διευρύνουμε", προσθέτουν, καθώς "οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετοιμάζουν νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας, αφού η κυβέρνηση τους δίνει το "πράσινο φως"". Συγκεκριμένα αναφέρονται στους σταθμούς Ν. Φιλαδέλφειας και Βόλου, όπου οι δήμοι προσπαθούν να επιβάλουν την κατάργηση των αργιών Πάσχα και Χριστουγέννων. Τέλος, καταγγέλλουν την κυβέρνηση που καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στον "ψευτοδιάλογο", όπως χαρακτηριστικά τον ονομάζουν, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στην ΑΔΕΔΥ που "δεν αντιστέκεται στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και με την απόφαση για συμμετοχή της στον ψευτοδιάλογο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ