Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φαντάσματα... αντικομμουνισμού

"Πρόκειται για παράνοια και δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα πολιτικών που είναι γύρω από το ΚΚΕ και βλέπουν φαντάσματα"! Αυτά απαντούσε ο πολύ εκσυγχρονιστής υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας από τα ραδιόφωνα στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα για τις μεθοδεύσεις αποκλεισμού χιλιάδων και χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών - και κυρίως βαμβακοπαραγωγών - από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για την κατεστραμμένη παραγωγή τους λόγω κακοκαιρίας.

***

Ο Στ. Τζουμάκας επικαλούνταν τους κοινοτικούς κανονισμούς - που μάλιστα αφορούν τις ενισχύσεις για την υλοποίηση διαρθρωτικών προγραμμάτων και δεν έχουν καμιά σχέση με τις αποζημιώσεις εισοδηματικών απωλειών - για να δικαιολογήσει τη γνωστή απόφασή του, με την οποία μεθοδεύει τον αποκλεισμό μεγάλου αριθμού ζημιωθέντων αγροτών με κριτήριο την προέλευση του εισοδήματός τους, αλλά και των πολλών χιλιάδων αγωνιστών αγροτών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά συλλαλητήρια.

***

Ο υπουργός του νέου - εκσυγχρονιστικού - ήθους και ύφους της κυβέρνησης Σημίτη, καταφεύγοντας στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό κατηγορούσε το ΚΚΕ που αποκάλυψε τις απαράδεκτες, εκδικητικού χαρακτήρα μεθοδεύσεις του, ότι εκμεταλλεύεται το γεγονός - λες και ήταν το ΚΚΕ που έβγαλε την απόφαση να αποκλείσει τους διωκόμενους αγρότες από τις αποζημιώσεις! Μάλιστα, όταν ο Β. Μπούτας επισήμαινε στον υπουργό πως δεν αρκεί να διευκρινίζει φραστικά ότι δε θα αποκλειστούν οι διωκόμενοι δικαστικά αγρότες και πως, "για να είναι ειλικρινής ο κ. Τζουμάκας και να γίνει πιστευτή η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει αυτή την υπουργική απόφαση, αλλιώς είναι υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό και όχι μόνο στους αγρότες", ο υπουργός έκανε λόγο για..."παράνοια και φαντάσματα ομάδας πολιτικών που είναι γύρω από το ΚΚΕ"!

***

Κι όμως, δυο μόνο μέρες αργότερα, μπροστά στην κατακραυγή, ο υπουργός Γεωργίας, προφανώς μετά από ώριμη σκέψη, έδωσε στη δημοσιότητα νέα απόφαση, με την οποία ήρε τους αποκλεισμούς που καθ' υπέρβαση είχε επιβάλει με την προηγούμενη. Αλλά, και τότε ακόμα, αντί να βρει το πολιτικό θάρρος να αναγνωρίσει την ευθύνη του για τα όσα απαράδεκτα αντικομμουνιστικά επικαλούνταν, επέμενε να ισχυρίζεται ότι "ορισμένοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τη γνωστοποίηση πλαισίου που ισχύει πάνω από 10 χρόνια". Οταν γνωρίζει ότι δεν πρόκειται περί αυτού αλλά, αντίθετα, για την πλαστογράφηση και των κοινοτικών κανονισμών προκειμένου να αποκλειστούν οι διωκόμενοι αγρότες. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση... "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια"!

Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ