Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Νέες πιέσεις των εργολάβων

Την ίδια στιγμή από την "Αττικό Μετρό" ανακοινώνεται η επαναδημοπράτηση του τμήματος Σύνταγμα - Κεραμεικός, που έχει περικοπεί από την εργολαβία

Την ίδια στιγμή που η "Αττικό Μετρό ΑΕ" ανακοινώνει πως προχωρά στην επαναδημοπράτηση κατασκευής της σήραγγας από το Σύνταγμα στον Κεραμεικό, που περικόπηκε από την κοινοπραξία "Ολυμπιακό Μετρό", οι εργολάβοι αρνούνται να ξεκαθαρίσουν πότε θα θέσουν σε λειτουργία τον πρώτο "μετροπόντικα" που βρίσκεται στην Αγίου Κωνσταντίνου, επιδιώκοντας νέα "πανωπροίκια", προφανώς ως αντιστάθμισμα της περικοπής!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "Αττικό Μετρό" παραδόθηκαν χτες τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή 170 μέτρων πιλοτικής σήραγγας κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, που αποτελεί μέρος του τμήματος του έργου που περικόπηκε από την αρχική εργολαβία. Στη δημοπρασία για το τμήμα αυτό, προϋπολογισμού 400 εκατ. δρχ. θα πάρουν μέρος 14 τεχνικές εταιρίες που έχουν προεπιλεγεί και θα υποβάλουν τις προσφορές τους στις 23 Μάη το μεσημέρι.

Παράλληλα, όπως προσθέτει η "Αττικό Μετρό", έχει αρχίσει η προετοιμασία των τευχών διακήρυξης για την επιλογή του μελετητή που θα εκπονήσει τη μελέτη των σηράγγων για το τμήμα "Σύνταγμα - τέλος της Γραμμής 3" του μετρό, καθώς και του σταθμού Κεραμεικός, ώστε αμέσως μετά να προχωρήσει η δημοπράτηση και εκτέλεση του συνολικού τμήματος που περικόπηκε από την εργολαβία, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται σε 15 δισ. δρχ.

Εκείνοι όμως που δε φαίνεται να βιάζονται καθόλου για την ολοκλήρωση του έργου, είναι οι εργολάβοι της "Ολυμπιακό Μετρό", οι οποίοι δεν ξεκαθαρίζουν αν θα ξεκινήσει μέσα στο Μάη - όπως είχε αναγγελθεί - η λειτουργία του "μετροπόντικα" για τη διάνοιξη της σήραγγας από την Αγίου Κωνσταντίνου προς την Ομόνοια, αν και έχουν προχωρήσει οι εργασίες αντιστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία του "μετροπόντικα" πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πίεσης με διάφορα προσχήματα - όπως η λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης διαφόρων κτιρίων - στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επιχείρησης των εργολάβων που έχει ως στόχο τη διεκδίκηση πρόσθετων αμοιβών ως αντιστάθμισμα των απωλειών από την περικοπή. Στον ίδιο στόχο άλλωστε, της πίεσης προς την κατεύθυνση αυτή, φαίνεται να αποσκοπούν και οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από τους εργολάβους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ