Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστιμολάγνος δήμαρχος στη Λιβαδειά

"Οπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει... πρόστιμο". Με αυτή την τακτική - στρατηγική προσπαθεί ο δήμαρχος Λιβαδειάς και εξέχον στέλεχος του ΣΥΝ να συνετίσει τους κατοίκους και να τους "διαπαιδαγωγήσει" στην "προσπάθειά του για μια πιο καθαρή, πιο ανθρώπινη πόλη" - όπως αναφέρει και σε πληρωμένη ανακοίνωση που δημοσίευσε στον τοπικό Τύπο - αλλά και να εισπράττει. Μάλιστα, στον κανονισμό καθαριότητας που έχει συνταχθεί, σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δίνει οδηγίες και προβλέπει αυστηρά πρόστιμα βάσει της αρχής της οικονομίας της αγοράς, "ο ρυπαίνων πληρώνει".

Ο φιλοευρωπαϊστής δήμαρχος, που εφαρμόζει από τους πρώτους κάθε αντιλαϊκό"φρούτο", στου... κασίδη το κεφάλι, τα έχει βρει μια χαρά με το άλλο ΠΑΣΟΚικό "αστέρι", τον νομάρχη Βοιωτίας, Γ. Σταμούλη και έχουν "ταράξει" τον κόσμο στη φορολογία. Ο μεν τα παρουσιάζει σαν, δήθεν, ανταποδοτικά τέλη, ο δε σαν προσπάθεια οικονομικής αυτοδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και οι δύο, βέβαια, έχουν ξεχάσει προ πολλού τι σημαίνει αγωνιστική διεκδικητική Αυτοδιοίκηση, όπως και τα 900 δισ. που οφείλει η κυβέρνηση από τους ΚΑΠ. Ποτέ, όμως, δεν ξέχασαν την τσέπη του εργαζόμενου, του ανέργου, του μικρομεσαίου αγρότη και επαγγελματία - βιοτέχνη. Τόσο μακριά φτάνει το... χέρι τους, που από εκεί και πάνω (βιομήχανοι, επιχειρηματίες) κάνει..."τζιζ".

Ιδού το όχι και τόσο νέο κατόρθωμα της "διαπαιδαγωγητικής, περιβαλλοντικής" πολιτικής του ΣΥΝασπισμένου δημάρχου Λιβαδειάς:

1. Πρόστιμο 15.000 δραχμές αν τα σκουπίδια τοποθετηθούν σε σακούλες του Σούπερ - Μάρκετ και όχι στις ειδικές πλαστικές αδιαφανείς σακούλες (σ.σ. το μέτρο είναι σε... αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση).

2. Πρόστιμο 20.000 δραχμές, αν οι σακούλες δεν τοποθετηθούν στον πλησιέστερο κάδο.

3. Πρόστιμο 20.000 δραχμές, αν κάποιος κάτοικος διανοηθεί να αφήσει τα σκουπίδια έξω, μετά τη διέλευση του απορριμματοφόρου. Δηλαδή, αν του συμβεί αυτό μάλλον θα πρέπει να τα... φάει.

4. Πρόστιμο 20.000 δραχμές, θα έχει όποιος βγάλει τα σκουπίδια Σάββατο και Κυριακή, που δεν περνάει απορριμματοφόρο.

5. Πρόστιμο 25.000 δραχμές συν την αγορά νέου κάδου σκουπιδιών, χρεώνεται κάθε κάτοικος, που για οποιοδήποτε λόγο προκαλέσει φθορά στον κάδο.

6. Πρόστιμο 10.000 - 25.000 δραχμές, αν για τα ογκώδη απορρίμματα δεν έρθουν σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας.

Φυσικά, όλα αυτά θα εφαρμοστούν κάτω από αστυνόμευση για να εισπράττεται... η ανταπόδοση "υπηρεσιών", με "πολλή λύπη" (!) - όπως καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιώργος ΠΑΝΤΕΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ