Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παναγιώτης Παλαβός

Στα χρόνια από το προηγούμενο Συνέδριό μας καταφέραμε να συνδεθούμε με σημαντικά τμήματα νεολαίας, να ξαναγίνουμε καθοριστική δύναμη για την οργάνωση των διεκδικήσεων της νεολαίας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της περιχαράκωσης, σε συνθήκες έντονης ιδεολογικής τρομοκρατίας, επειδή βαδίσαμε σταθερά στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ. Επειδή ασχοληθήκαμε με τα προβλήματα της νεολαίας, με το κίνημά της.

Η αυτοϊκανοποίηση όμως δεν ταιριάζει στους κομμουνιστές. Πόσο μάλλον, όταν απέχουμε πολύ από το να μπορούμε να δρούμε καταλυτικά στο κίνημα της νεολαίας, όταν καλά καλά δεν είμαστε σε θέση να φτάσουμε πραγματικά πλατιά, στην πλειοψηφία των νέων.

Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, μας έδειξε ότι υπάρχουν σοβαρές δυνάμεις νεολαίας που ανησυχούν, αμφισβητούν, θέλουν να παλέψουν. Μας έδειξε ότι η πολιτική του Κόμματός μας, οι Θέσεις μας πείθουν, μπορούν να κερδίσουν τη νεολαία, να δώσουν απάντηση στα χιλιάδες "γιατί" των νέων.

Θα ήθελα να τονίσω την αξία της δουλιάς μας μέσα από τους μαζικούς φορείς της νεολαίας. Εχουμε μέχρι τώρα μια σημαντική δράση, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις περιορίζεται στη γενική πολιτική δουλιά, ιδιαίτερα σε στιγμές - σταθμούς (Φεστιβάλ, Πολυτεχνείο, 1η Μάη). Αυτό δε φτάνει. Οι δρόμοι για να 'ρθουμε σε ουσιαστική και μόνιμη επαφή με τη νεολαία, αναγκαστικά περνάνε μέσα από τα σωματεία, τις μαθητικές κοινότητες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους αθλητικούς συλλόγους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" και τους νέους μαζικούς φορείς που εμείς θα πρωτοστατήσουμε να δημιουργηθούν σε χώρους (και είναι πολλοί αυτοί) που σήμερα δεν υπάρχουν.

Η δουλιά μας στους μαζικούς φορείς, η προσπάθειά μας να γίνουν πραγματικά μαζικοί, ελκτικοί, είναι ο δρόμος για την οργάνωση της ίδιας της νεολαίας. Είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη των αγώνων και των διεκδικήσεών της, για να μπορεί να προσανατολίζεται ο αγώνας της σε σύγκρουση με την εξουσία των μονοπωλίων, με τον ιμπεριαλισμό, για να μπορεί σε τελευταία ανάλυση να γίνει πράξη η νεανική αντεπίθεση.

Πολύ πιο σοβαρά σε σχέση με τώρα πρέπει σαν Οργάνωση να μάθουμε να αξιοποιούμε ξανά το πολύ ισχυρό όπλο της τέχνης και του πολιτισμού. Η τέχνη μπορεί να συμπυκνώνει, να εκφράζει ιδέες, αξίες, ιδανικά. Μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, στο να συγκλονίσουν, εμπνεύσουν, συνεπάρουν οι αξίες μας και τα ιδανικά μας τη νεολαία. Εξάλλου στοχεύουμε να κερδίσουμε και το νου και την καρδιά της.

Καταλήγοντας αυτό που η ίδια η ζωή μας έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, το κλειδί, η "λύδια λίθος" για να γίνεται πράξη η τακτική μας είναι η ίδια η Οργάνωση. Η ΚΝΕ γερή και μαζική λοιπόν, το μεγαλύτερό μας καθήκον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει απεργοσπαστικό μηχανισμό (2013-11-09 00:00:00.0)
Στο πόδι η Κρήτη (2002-10-25 00:00:00.0)
Πιο πλατιά μέσα στη νεολαία (1997-05-06 00:00:00.0)
Πιο πλατιά μέσα στη νεολαία (1997-05-06 00:00:00.0)
Επιθετική προβολή της ιδεολογίας μας (1997-05-02 00:00:00.0)
I. Αγωνιστική, ανυπότακτη στάση ζωής (1997-02-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ