Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να δουλέψουμε ακούραστα

Στη σχέση ανάμεσα στην κριτική και αυτοκριτική, που επιβάλλεται να γίνονται, αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που ξανοίγονται για τη δράση της ΚΝΕ πλατιά στη νεολαία, αναφέρθηκε, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Νίκος Σοφιανός. Χαρακτηριστικό το απόσπασμα:

"Από τη συζήτηση στο συνέδριο, φάνηκε ότι - παρά τα βήματα που έγιναν, παρά ένα κλίμα που ήρθε από αισιόδοξες πτυχές τις δράσης της Οργάνωσής μας - ήταν έντονη η επισήμανση των αδυναμιών και των ελλείψεων. Χτύπησε, δηλαδή, το καμπανάκι να μην υπάρχει καμιά αυταρέσκεια. Φάνηκε ότι είμαστε ακόμα πολύ πίσω από αυτά που πρέπει να γίνουν, αλλά και από αυτά που μπορούμε να κάνουμε και δεν κάνουμε.

Επισημάνθηκαν οι ατομικές και οι συλλογικές ευθύνες στην καθοδηγητική μας δουλιά, επισημάνθηκε και - είναι σημαντικό αυτό - ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, σε όλες τις διαδικασίες, η κριτική, η αυτοκριτική - φάνηκε αυτό ειδικά στις τοποθετήσεις μελών του απερχόμενου ΚΣ.

Μια κριτική και αυτοκριτική στη δουλιά, που, όμως, δεν πρέπει να οδηγεί σε ισοπέδωση. Οχι πως πρέπει να καβαλήσουμε κανένα καλάμι. Οι καιροί είναι τέτοιοι, όμως, η Οργάνωσή μας έχει κάποιες δυνατότητες να μην αφήνεται σε επάρσεις. Πρέπει, όμως, να εκτιμήσουμε ότι η δουλιά του ΚΣ ήταν θετική. Η επισήμανση των αδυναμιών, η επισήμανση των κενών δεν πρέπει να οδηγεί σε ισοπέδωση της δουλιάς.

Το κυριότερο είναι πως την κριτική και την αυτοκριτική δεν πρέπει να την κάνουμε από συνέδριο σε συνέδριο, από συνδιάσκεψη σε συνδιάσκεψη. Πιο έντονα πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητα της δουλιάς της Οργάνωσης και πιο έντονα πρέπει να καλλιεργούμε το κλίμα, ώστε τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ - και προς το ΚΣ και προς τα άλλα όργανα - να μπορούν θαρρετά με επιχειρήματα να αναφέρονται στις αδυναμίες και τις πλευρές του καθένα μας, να μην αποκτάει δηλαδή αυτή η διαδικασία μια τυπική διάσταση.

Η αισιοδοξία που εκφράστηκε στις δυνατότητες που έχει η Οργάνωσή μας για την υλοποίηση της νεανικής αντεπίθεσης εκφράζει και τη φιλοδοξία της ΚΝΕ, για να μπει πιο αποτελεσματικά στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών στη νεολαία. Πρέπει να κρατήσουμε αυτήν την πρώτη επισήμανση που έκανε και το Κόμμα, ότι χρειάζεται να ανοιχτούμε πιο πλατιά, πιο σταθερά, σε όσο γίνεται μεγαλύτερα στρώματα της νεολαίας. Πρέπει να δουλέψουμε ακούραστα, γιατί υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες να διαμορφωθεί πραγματικά μια προνομιακή σχέση του κόμματός μας, της πολιτικής μας, της ιδεολογίας μας, με τη νέα γενιά. Αυτή η δυνατότητα που εκφράστηκε και στις ομιλίες και στις τοποθετήσεις στηρίζεται στη δουλιά που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό το καθήκον πρέπει το επόμενο διάστημα να το δούμε πιο επιτακτικά στη δουλιά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ