Τρίτη 6 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου

Στις συνδιασκέψεις που προηγήθηκαν του Συνεδρίου βασική εκτίμηση που γινόταν από τα καθοδηγητικά όργανα ήταν η απουσία της εμπειρίας από τη νεολαία.

Με δυσκολία, οι σύντροφοι μιλούσαν για το πώς συμπεριφέρεται η νεολαία, τι λέει αντιμετωπίζοντας την επίθεση που της γίνεται, πώς αντιδρά όταν αντιδρά, πώς εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, την απογοήτευσή της, την αγανάκτηση.

Με μεγαλύτερη δυσκολία μιλούσαμε για το πώς το προηγούμενο διάστημα πλησιάσαμε τη νεολαία, τι μας είπε, πώς απαντήσαμε, τι καταφέραμε. Απ' την άλλη, είναι εύκολο να μιλάμε γενικά για τις πολιτικές εξελίξεις, να κάνουμε γενικές εκτιμήσεις για την παρέμβαση της ΚΝΕ και να καταγράφουμε δυνατότητες και αδυναμίες.

Χρειάζεται και αυτό να το κάνουμε, να εκτιμάμε τη γενική πολιτική κατάσταση, προσπαθώντας να βγάλουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα, δένοντας τη γενικότερη κατάσταση, κρίση του συστήματος με το πώς αυτή μεταφράζεται σ' όλους τους τομείς δράσης της νέας γενιάς.

Οπως αυτό είναι σημαντικό, άλλο τόσο είναι σημαντικό και απαραίτητο να μεταφέρουμε την εμπειρία μας από τη νεολαία στην οργάνωση.

Οταν αυτό δε γίνεται, δύο πράγματα συμβαίνουν ή δεν έχουμε δράση και, άρα, δεν έχουμε να πούμε τίποτα ή υποτιμάμε αυτό που μας λέει η νεολαία και δεν το θεωρούμε σημαντικό να το αναφέρουμε.

- Γιατί δε λέμε, όταν, με αφορμή τα Φεστιβάλ, τις εκλογές, τα ανοίγματά μας σαν ΚΝΕ στους νέους, τι μας είπαν, τι απαντήσαμε;

- Δεν είναι σημαντικό ότι το φεστιβάλ κερδίζει συνεχώς έδαφος στη συνείδηση της νεολαίας;

- Δεν είναι σημαντικό να πούμε ότι στις εκλογές, στις εξορμήσεις βρίσκαμε νέους, που γενικά θα ψήφιζαν τα μικρά κόμματα, νέους που ήταν εγκλωβισμένοι στο δικομματισμό, νέοι που θα επέλεγαν το λευκό ή το άκυρο, νέους που για πρώτη φορά θα ψήφιζαν ΚΚΕ ή σκέφτονταν σοβαρά να το ψηφίσουν;- Δεν είναι σημαντικό να πούμε ότι οι νέοι που βρίσκαμε στις εξορμήσεις όταν επιμέναμε κουβέντιαζαν μαζί μας, καταλήγαμε στα ίδια συμπεράσματα για όλα αυτά που ζούμε και απεγνωσμένα πολλές φορές ρωτούσαν τι να κάνουμε, πώς θα τα λύσουμε όλα αυτά, απογοητευότανε όταν εμείς λέγαμε απλά: Αγωνίσου μαζί μας, γιατί δεν έβλεπαν χειροπιαστά τι να κάνουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ