Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το διαμάντι

Το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Φαινόταν, εδώ και μια δεκαετία, όταν μοντάριζαν τη μηχανή εξαπάτησης του λαού. Οταν ακόμη κρατικοποιούσαν τις υπερχρεωμένες από την "ιδιωτική πρωτοβουλία" προβληματικές, για να κοινωνικοποιήσουν τα τεράστια χρέη, να ικανοποιήσουν τις ρουσφετολογικές τους ανάγκες και να τις ξαναδώσουν στους "στυλοβάτες" της κοινωνίας ή να τις οδηγήσουν στο μαρασμό και το κλείσιμο.

Το ψέμα, μοναδικό τους όπλο κι όποιον πάρει ο χάρος. Οι δημόσιες επιχειρήσεις είναι προβληματικές, ελλειμματικές και αντιπαραγωγικές. Δεν προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες στον Ελληνα πολίτη. Το κράτος είναι κακός επιχειρηματίας. Κρύβοντας επιμελώς ότι μιλάνε για το κράτος, που οι ίδιοι χτίζουνε δεκαετίες τώρα. Οτι μιλάνε για τις δικές τους αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές.

Τώρα πλέον εκδηλώνονται ανοιχτά και δε φοβούνται να διαλαλούν τους δημόσιους θησαυρούς που έχουν βγάλει στο ξεπούλημα. Τα λένε στη διαφημιστική καμπάνια ξεπουλήματος του ΟΤΕ. Σε δυο αράδες αποκαλύπτουν ΠΟΣΟ κερδοφόρα και υγιής επιχείρηση είναι, ΠΟΣΟ φωτεινό είναι το μέλλον της. Σωστό διαμάντι της ελληνικής οικονομίας και στρατηγικός μοχλός του σήμερα και του αύριο της χώρας. Και όμως, αυτό ακριβώς το διαμάντι το τεμαχίζουν για να το ξεπουλήσουν, λες και πρόκειται, για το χωράφι του παππού τους. Ας είναι σίγουροι ότι, αργά ή γρήγορα, οι εργαζόμενοι θα πάρουν πίσω όσα με το δικό τους αίμα και τον ιδρώτα έχτισαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ