Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ
Να πάρει καθαρή θέση η κυβέρνηση

Τη διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση από την πλευρά της κυβέρνησης να πάρει συγκεκριμένη απόφαση για το πού θα εγκατασταθεί η νέα χωματερή, εξέφρασαν την Κυριακή κάτοικοι των δήμων και κοινοτήτων της Βόρειας Αττικής, οι οποίοι απέκλεισαν για δύο ώρες την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας.

Οι δήμοι και οι κοινότητες της περιοχής διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ να αποκλείσει προκαταβολικά από την υποψηφιότητα για εγκατάσταση χωματερής την τοποθεσία Ριτσώνα - η οποία πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις - και να σχεδιάζει την εγκατάστασή της στη Βόρεια Αττική.

Στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού πήραν μέρος νομαρχιακοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, Α. Αντωνίου.Ολοι οι ομιλητές τάχθηκαν κατά της του σχεδίου εγκατάστασης νέας χωματερής στην περιοχή και κατήγγειλαν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ότι απέκλεισε τη θέση Ριτσώνα με βάση μικροκομματικούς υπολογισμούς.

Για την περίπτωση που το υπουργείο επιμένει αυθαίρετα να αποκλείει τη Ριτσώνα - τη θέση έχει υποδείξει ειδική επιστημονική επιτροπή - οι δήμοι και οι κοινότητες της Βόρειας Αττικής ζητάνε από το υπουργείο να τους επιτρέψει να παρουσιάσουν οι ίδιοι πρόταση μέσα σε δύο μήνες - σε συνεργασία με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής - ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη για τη διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.

Στη συγκέντρωση παρότι είχαν καλεστεί βουλευτές όλων των κομμάτων παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής του ΚΚΕ Δήμος Κουμπούρης, ο οποίος τόνισε: "Αυτή η συγκέντρωση είναι μία απάντηση στις κυβερνητικές ανακολουθίες για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών που βασανίζει όλη την Αττική και κυρίως τις περιοχές που τα δέχονται. Δεν υπάρχει από την κυβέρνηση συγκεκριμένη λύση και πρόταση που να έχει γίνει μετά από κάποια μελέτη ή διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς. Ετσι βλέπουμε επιλογές όπως αυτή για τη Ριτσώνα να ανακαλούνται δημιουργώντας νέα προβλήματα". Ο ίδιος σημείωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίξει όποια απόφαση παρθεί τελικά, αρκεί αυτή να στηρίζεται στο διάλογο και σε μελέτες και η εφαρμογή τους δε θα επηρεάζει αρνητικά το περιβάλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ