Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Διαφωνία εισαγγελέα - ανακριτή για Μελισσανίδη - Καρρά

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Πειραιά θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι οι επιχειρηματίες Δ. Μελισσανίδης και Ι. Καρράς,που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο πετρελαίου με εικονικούς ανεφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων, ζημιώνοντας το δημόσιο κατά 267 εκατ. δραχμές.

Μετά την απολογία τους χτες το μεσημέρι, ο 5ος τακτικός ανακριτής Ι. Βλαχόπουλος διαφώνησε με τη γνωμοδότηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι. Λαμπρόπουλου,για προσωρινή τους κράτηση, αντιπροτείνοντας επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 170 εκατομμυρίων δραχμών για τον καθένα.

Την ίδια στιγμή στο 4ο ανακριτικό γραφείο απολογούνταν ένας ακόμη επιχειρηματίας για ανάλογη υπόθεση, με εικονικούς εφοδιασμούς θαλαμηγών, ύψους 11 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Ν. Σουλιώτης,πρόεδρος του ΔΣ της εταιρίας "Σταρ Εφοδιαστική ΑΕ", αν και για πολύ μικρότερα ποσά, κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος από την ανακρίτρια Ι. Κλάπα και την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Κ. Στουραϊτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής διαφώνησε με την προφυλάκιση των Μελισσανίδη - Καρρά, γιατί αν και υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για συμμετοχή τους στις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, "δεν είναι πολύ πιθανό να τις επαναλάβουν στο μέλλον, λόγω διάλυσης της εταιρίας τους και μη συνεργασίας τους πλέον". Να σημειώσουμε πάντως ότι τόσο ο Δ. Μελισσανίδης όσο και ο Ι. Καρράς δραστηριοποιούνται και σήμερα στο χώρο του εμπορίου καυσίμων, με ξεχωριστές εταιρίες!

Στην υπόθεση Μελισσανίδη - Καρρά, εμπλέκονται τρεις υπάλληλοι του ΙΒ Τελωνείου οι οποίοι φέρονται ότι βεβαίωσαν ψευδώς 92 ανεφοδιασμούς σε 35 πλοία για το διάστημα από 7 του Γενάρη 1994 έως 9 του Απρίλη του ίδιου έτους. Ανάλογη έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και για το υπόλοιπο διάστημα λειτουργίας της εταιρίας από το 1992 έως τις αρχές του 1995, οπότε διαλύθηκε. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν ομόφωνα σε βάρος του τελωνειακού Ε. Σπανού.Αντίθετα διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, που θα λυθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, υπήρξε και για την προφυλάκιση των δύο άλλων τελωνειακών, Σ. Μερκουλίδη και Γ. Αλεξανδρόπουλου,καθώς ο ανακριτής ζήτησε και γι' αυτούς περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν εξάλλου στην Χρ. Δημαρόγκωνα,μέλος του ΔΣ και νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρίας "Πετρέλαια Αιγαίου", που απολογήθηκε χτες για την ίδια υπόθεση.

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ