Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Η αντίσταση στις επιλογές των Βρυξελλών είναι ο μόνος τρόπος για ν' αποφευχθούν τα χειρότερα και να αποσπαστούν έστω και κάποιες προσωρινές λύσεις, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την πρόταση του ΚΚΕ, για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ συνολικά, επανέφερε χτες η Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση για τη Διακυβερνητική Διάσκεψη και την αναθεώρηση της Συνθήκης. Θα πρέπει να δοθεί στον ελληνικό λαό η ευκαιρία που δόθηκε και σε άλλους λαούς της Ευρώπης - σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - αφού ενημερωθεί, να απαντήσει στο ερώτημα: "Είναι θετικές ή αρνητικές οι επιπτώσεις της Συνθήκης του Μάαστριχτ στην Ελλάδα;"

Σκιαγραφώντας τις νέες μεθοδεύσεις των Βρυξελλών κατά των λαών, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε με έμφαση, πως "η αντίσταση του ελληνικού λαού στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει διπλό νόημα σήμερα", και συνέχισε: "Από τη μια μεριά είναι και ο μόνος τρόπος να αποφευχθούν τα χειρότερα, να αποσπαστούν έστω και κάποιες προσωρινές λύσεις. Από την άλλη, αυτός ο δρόμος, αν ακολουθηθεί με συνέπεια και σταθερότητα, μπορεί να οδηγήσει σε μια πραγματική αλλαγή στην Ελλάδα, κυβερνητική, και όχι μόνο σε αλλαγή κοινωνική και πολιτική, ώστε σ' αυτόν τον τόπο να ηγεμονεύουν και να ασκούν πολιτική οι δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων".

Στη συζήτηση, κυβέρνηση, ΝΔ και Πολιτική Ανοιξη υποστήριξαν ουσιαστικά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στα πλαίσια της ΕΕ, μιλώντας, γενικόλογα και αόριστα, για πολιτική μονόδρομου για τη χώρα μας.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ