Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω μετρό

Νέες κυκλοφοριακές αλλαγές θα επιφέρει η εγκατάσταση εργοταξίου του μετρό, που αφορά στην κατασκευή φρέατος εξαερισμού στην οδό Πετμεζά (περιοχή Μακρυγιάννη), μεταξύ των σταθμών Ολυμπιείο και Νέος Κόσμος, της Γραμμής 2 (Σεπόλια - Δάφνη).

Η αρχική κατασκευαστική φάση θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες παρακάμψεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, αλλά και αρχαιολογική έρευνα στους χώρους του εργοταξίου.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση του εργοταξίου θα επιφέρει τις ακόλουθες κυκλοφοριακές αλλαγές:

  • Κλείνει το τμήμα της οδού Φαλήρου, από το ύψος της οδού Κοντούλη μέχρι την οδό Πετμεζά, με εξαίρεση τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και ανεφοδιασμού των καταστημάτων.
  • Αντιδρομείται η οδός Κοντούλη στο τμήμα της από τη Λεωφ. Συγγρού μέχρι την οδό Δημητρακοπούλου.
  • Τα οχήματα που έρχονται από την οδό Φαλήρου με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, θα εξυπηρετούνται από την πρώτη παράλληλο, δηλαδή την οδό Δημητρακοπούλου. Θα στρίβουν δηλαδή αριστερά στην οδό Κοντούλη και αμέσως δεξιά στην οδό Δημητρακοπούλου, συνεχίζοντας την πορεία τους, είτε προς το κέντρο της Αθήνας, είτε δεξιά προς την οδό Πετμεζά.

Σημειώνεται ότι η οδός Πετμεζά θα παραμείνει ανοιχτή στην κυκλοφορία, με 2 - 3 λωρίδες κίνησης, καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργολάβων αναμένεται να διαρκέσουν περί τους δώδεκα μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ