Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Ανενόχλητοι οι "μαφιόζοι"

Η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει ότι γνωρίζει ποιοι συγκροτούν τα κυκλώματα, αλλά μένει σε γενικά ευχολόγια

Στις πανίσχυρες ομάδες συμφερόντων μέσα και έξω από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που χρόνια τώρα λυμαίνονται το νευραλγικό τομέα των αερομεταφορών, αποκομίζοντας κέρδη δισεκατομμυρίων, επικεντρώνεται η αστυνομική έρευνα, μετά την πρόσφατη επίθεση με βιτριόλι κατά του γενικού διευθυντή Αερομεταφορών της ΥΠΑ, Κ. Βαζαίου.

Το ερώτημα που ανακύπτει επιτακτικά τώρα είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση να μπει βαθιά το νυστέρι στη Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών, στην οποία φαίνεται ότι δρουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και έχουν κάθε λόγο να μην αλλάξει το ισχύον καθεστώς, που τους επιτρέπει να θησαυρίζουν.

Ολοι μιλούν για την από ετών σφοδρή σύγκρουση, ενώ παρόμοιες υποθέσεις με εγκληματικές ενέργειες κατά στελεχών της ΥΠΑ έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα: Ποτέ δεν αποκαλύφθηκαν ένοχοι, ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν και δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να μπει τάξη στη Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών.

Στα λόγια, η νέα ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ομολογεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο χώρο της ΥΠΑ και στην ουσία επιβεβαιώνει ότι πολλές διαδικασίες γίνονται στα σκοτεινά. Υπόσχεται ότι "θα ανοίξει τις διαδικασίες στον κοινωνικό έλεγχο" και ότι θα οικοδομήσει "ένα αξιόπιστο κράτος μέσα και έξω από την Ελλάδα". Ο υπουργός Μεταφορών, Χ. Καστανίδης,ανακοίνωσε ότι έχει δώσει ήδη οδηγίες στη νέα διοίκηση της ΥΠΑ, που αναλαμβάνει από σήμερα τα καθήκοντά της, να επανεξετάσει αυστηρά τους κανονισμούς, τις διαδικασίες και τους ελέγχους ως προς τη διαφάνεια και την αξιοπιστία τους, όπως ορίζουν οι νόμοι και οι διεθνείς οργανισμοί. Ολα αυτά, βέβαια, σε επίπεδο εξαγγελιών, αφού, πέραν των οδηγιών προς τη νέα διοίκηση, ο υπουργός δεν εξήγγειλε συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη των κυκλωμάτων - "νονών" κατά τους εργαζόμενους στην ΥΠΑ - που έχουν επιβάλει τους κανόνες τους στο νευραλγικό χώρο των αερομεταφορών.Υπενθυμίζουμε ότι ο "Ρ" με σχόλιό του, λίγες μέρες πριν την επίθεση κατά του στελέχους της ΥΠΑ, καλούσε την κυβέρνηση να βάλει νυστέρι στη Διεύθυνση Αερομεταφορών και να πατάξει τις πανίσχυρες ομάδες συμφερόντων, μέσα και έξω από την ΥΠΑ. Είχε αποκαλύψει τότε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με "φωτογραφικές και αυθαίρετες διατάξεις σε διαγωνισμό" να βάλει από το... παράθυρο τους ιδιώτες, σε τομείς που σήμερα ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ΥΠΑ (εναέριος έλεγχος των ραδιοβοηθημάτων στα αεροδρόμια). Για το θέμα αυτό, ο ίδιος ο διευθυντής της Μονάδας Πτητικών Μέσων, Β. Αναστασιάδης,με έγγραφό του, ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός "με τους απαράδεκτους όρους, που θα αποτελέσουν οικονομικό σκάνδαλο για το δημόσιο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ