Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποκινητές ... Τζουμάκα!

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις και το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι "πολιτικά υποκινούμενες"! Αυτό αποφάνθηκε, προχτές, ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας και το δήλωνε, στα σοβαρά, λίγο πριν "πετάξει" για τις Βρυξέλλες. Προχωρώντας, μάλιστα, πιο πέρα, ...ανακάλυψε και το συνήθη ..."δάχτυλο" του ΚΚΕ! Αφού, με ελαφριά συνείδηση ...δήλωνε ότι οι αγρότες "υποκινούνται πολιτικά από ένα χώρο που θέλει να βγει η χώρα μας από την Κοινότητα, που θέλει να καταργήσουμε την ΓΚΑΤΤ και την ΚΑΠ κλπ."! Τις δηλώσεις αυτές, που σαφή στόχο είχαν την υπονόμευση του ενωτικού αγώνα των αγροτών και τον αποπροσανατολισμό όσων από πρώτο χέρι δε γνωρίζουν τσα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ο υπουργός τις έκανε κατά την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, εξασφαλίζοντας εαυτόν από το σημερινό συλλαλητήριο των ..."υποκινούμενων", οι οποίοι, "ενώπιος ενωπίω", θα έθεταν τα προβλήματά τους στον υπουργό.

Βέβαια, ο Στέφανος Τζουμάκας δεν πρωτοτυπεί στις συκοφαντίες, για κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις και υποκινούμενους αγρότες και κτηνοτρόφους. Το ίδιο έκαναν και οι προκάτοχοί του στο υπουργείο. Το ίδιο επαναλαμβάνουν μονότονα και οι άλλοι, κατά καιρούς, κυβερνητικοί αρμόδιοι, όταν, αντί για λύσεις, επιλέγουν το δρόμο της άρνησης στα δίκαια αιτήματα των κινητοποιούμενων. Με τον ίδιο τρόπο, είχε αντιδράσει και στις αρχές του μήνα και μετά επιχειρούσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του...

Αλλά η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Γεωργίας, δε σταμάει εκεί την προσπάθεια υπονόμευσης των κινητοποιήσεων. Ακολουθώντας την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", επιχείρησε να προβάλει την άποψη πως προβλήματα έχουν, τάχα, μόνον οι κτηνοτρόφοι, ενώ οι βαμβακοπαραγωγοί και οι άλλοι αγρότες - όπως ψευδέστατα υποστήριξε - πήγαν καλά! Σα να "έπεσε από τον ουρανό", ο υπουργός προσποιείται τον ανήξερο για το πλήρες οικονομικό αδιέξοδο, που αντιμετωπίζουν όλοι οι καλλιεργητές με την αδυναμία να καλλιεργήσουν, λόγω των περιορισμών της ΕΕ και τη μεγάλη μείωση του αγροτικού εισοδήματός τους, που έχει φθάσει σε οριακό σημείο. Προσποιείται πως δεν ξέρει ότι, για παράδειγμα, με το νέο καταστροφικό κανονισμό για το βαμβάκι, φέτος, οι παραγωγοί πληρώνονται τιμές μικρότερες κατά 15 - 20% από πέρσι, χάνοντας δεκάδες δισ. δραχμές εισόδημα. Παριστάνει τον ανίδεο για τη δραματική κατάσταση των καπνοπαραγωγών της χώρας.

Η ανοιχτή κυβερνητική πρόκληση, το ψέμα και η αμφισβήτηση της πραγματικής κατάστασης, που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες αγρότες, είναι ένας από τους κύριους λόγους, που δεν πρόκειται να περάσει η διασπαστική τακτική της κυβέρνησης. Γι' αυτό και δεν περνάει ο λόγος των συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ. Οι αγροτικοί αγώνες θα δυναμώνουν, όσο συνεχίζεται η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, την οποία επεξεργάζεται από κοινού και υιοθετεί - όπως γίνεται χτες και σήμερα με την αναθεώρηση του καθεστώτος για τα οπωροκηπευτικά, το λάδι και το κρασί - στις Βρυξέλλες, ο Στ. Τζουμάκας και η κυβέρνησή του κι έρχονται μετά να επιβάλουν στη χώρα, ενάντια στα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και κόντρα στο μέλλον της αγροτικής οικονομίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να τ' αφήσουν αυτά! (2001-11-20 00:00:00.0)
Ας το πάρουν απόφαση (1998-02-07 00:00:00.0)
"Εξις... " Τζουμάκα (1996-11-06 00:00:00.0)
Απαντούν αγωνιστικά στον εμπαιγμό (1996-09-05 00:00:00.0)
ΕΝΤΑΦΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1996-04-17 00:00:00.0)
"Μικρός δάκτυλος"... (1996-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ