Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Πορεία διαμαρτυρίας αύριο

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών, ύστερα από πρόταση των ΠΚΣ και παρά την προσπάθεια ψηφοθηρίας και αποπροσανατολισμού των άλλων παρατάξεων

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα ενάντια στις προτάσεις για "αξιολόγηση" των ιδρυμάτων και το νομοσχέδιο για την υπηρεσιακή κατάσταση των μελών ΔΕΠ πραγματοποιούν αύριο, 20 Μάρτη, οι φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Οπως καταγγέλλουν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του Τμήματος Ιστορίας, η παραπάνω απόφαση δεν πάρθηκε χωρίς περιπέτειες. Αιτία ήταν η στάση της ΔΑΠ που κατήγγειλε τη γενική συνέλευση που έγινε στις 11 Μάρτη για το θέμα της κινητοποίησης για έλλειψη απαρτίας και μετά αποχώρησε, με στόχο να δημιουργηθεί σύγχυση στη συνέλευση, η οποία συνεχίστηκε με δευτερολογίες τη δεύτερη μέρα. Η στάση αυτή της ΔΑΠ εντάσσεται στη μάχη που δίνει εδώ και καιρό για την αποδιοργάνωση του φοιτητικού κινήματος στην Κέρκυρα, ειδικότερα ενόψει των εκλογών, καταγγέλλουν οι ΠΚΣ.

Στην κύρια μέρα της συνεδρίασης και ενώ όλες οι παρατάξεις κατηγορούσαν τα νομοσχέδια (μεταξύ αυτών και η ΠΑΣΠ με "κεντροαριστερή" φρασεολογία) απέφευγαν να δείξουν τον πραγματικό ένοχο, δηλαδή τη συγκεκριμένη πολιτική που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ. Αντίθετα, τα βέλη τους στρέφονταν στον "κακό υπουργό" και το "καθηγητικό κατεστημένο".

Ετσι λοιπόν, όλοι εμφανίζονταν να "θέλουν" την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας, όμως η ΠΑΣΠ καταψήφισε και την πρόταση των ΠΚΣ για ψήφισμα στην ΕΦΕΕ (το οποίο πλειοψήφησε στο Σώμα) γιατί έθιγε την ΕΕ και γιατί ήθελε να αποκρύψει τις ευθύνες της ΠΑΣΠ στην ΕΦΕΕ.

Τα δε ΕΑΑΚ θέλησαν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία στο Τμήμα Ιστορίας βάζοντας στη γενική συνέλευση θέμα "Μαζικά κοψίματα στις εξετάσεις", χτυπώντας το "καθηγητικό κατεστημένο" και αποπροσανατολίζοντας από τις άλλες πολικές κινητοποιήσεις με τέτοια ψηφοθηρικά θέματα.

Οι ΠΚΣ καταγγέλλουν τη στάση των παρατάξεων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ που προσπαθούν να αποδιοργανώσουν το φοιτητικό κίνημα στην Κέρκυρα και καλούν τους φοιτητές να στρέψουν στις 28 Μάρτη την ψήφο τους στη μόνη παράταξη που ενισχύει τη φωνή του αγώνα και επιδιώκει συμμαχίες στο λαϊκό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό κίνημα - εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια (2008-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το ίδιο σκηνικό (2000-02-25 00:00:00.0)
Για 3η χρονιά ματαιώνεται το συνέδριο της ΕΦΕΕ (1999-05-15 00:00:00.0)
Προμήνυμα νίκης τα ενισχυμένα ψηφοδέλτια (1999-04-28 00:00:00.0)
Αρχίζουν σήμερα τα συνέδρια ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ (1997-05-22 00:00:00.0)
Ποιος δε θέλει να υπάρχει ΕΦΕΕ; (1997-04-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ