Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τσιγγάνικο γλέντι

Με χορό και τραγούδι έδωσαν την απάντησή τους οι Τσιγγάνοι στο ελληνικό κράτος που τους έχει καταδικάσει να ζουν στο περιθώριο, ενώ πότε πότε δοκιμάζει στις πλάτες τους εκείνους τους τρόπους καταστολής που μετά θα εφαρμόσει στην πλάτη και των υπόλοιπων "υπηκόων" του. Χιλιάδες από αυτούς μαζεύτηκαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στην πλατεία Βάθης στα Α. Λιόσια για να δείξουν ότι κι αυτοί έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή.

Το μόνο κόμμα της Βουλής που βρέθηκε δίπλα τους ήταν το ΚΚΕ. Ο βουλευτής Δήμος Κουμπούρης χαιρετίζοντας στην εκδήλωση είπε: "Σ' αυτή τη συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στη βία και στο ρατσισμό προσθέτουμε και τη δικιά μας διαμαρτυρία. Διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία που ασκήθηκε στους Τσιγγάνους, αλλά και διαμαρτυρία ενάντια στην κυβερνητική αδιαφορία στα μεγάλα προβλήματά τους, της παιδείας, της υγείας, της εργασίας και της κατοικίας. Για να βρουν λύση αυτά τα προβλήματα και για να μην έχουμε συλλογική τιμωρία με αφορμή την ατομική εγκληματικότητα".

Οταν το γλέντι τέλειωσε, όλοι μαζί πορεύτηκαν μέχρι το δημαρχείο των Α. Λιοσίων και διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής απέναντι στην τσιγγάνικη μειονότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ