Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΕ - ΟΤΕ
Μια αισχρή στάση

Κατά την κυβερνητική πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα αγοράσουν μετοχές του οργανισμού

Λάδι στα γρανάζια ενός προβοκατόρικου μηχανισμού, με τον οποίο η Διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί να διασπάσει το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων κατά της μετοχοποίησης και ταυτόχρονα να τους δυσφημήσει στα μάτια της κοινής γνώμης, ρίχνει με τη στάση της η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στην ΟΜΕ - ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΟΤΕ με ειδική εγκύκλιο, που απέστειλε την περασμένη Πέμπτη, με σκοπό να δελεάσει τους εργαζόμενους, προσφέρει "ευνοϊκούς όρους" για την απόκτηση μετοχών και ζητάει αιτήσεις συμμετοχής... Η εγκύκλιος προκάλεσε την έντονη αγανάκτηση και αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και πολλών συνδικαλιστών. Η ΕΣΚ - ΟΤΕ την ίδια μέρα με επιστολή της στην ΟΜΕ - ΟΤΕ και στα πρωτοβάθμια σωματεία, κατήγγειλε τις "βρώμικες μεθόδους" κυβέρνησης και Διοίκησης και καλούσε σε αγωνιστικές ενέργειες για τη ματαίωση της μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικήσεων των σωματείων, που ας σημειωθεί έγινε χάρη στην πίεση που ασκήθηκε από τα "κάτω", η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αρνήθηκε ουσιαστικά για μια φορά ακόμα, να υιοθετήσει προτάσεις που καταδίκαζαν αυτές τις ύπουλες μεθοδεύσεις, και ζητούσαν από το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο να καλέσει τους εργαζόμενους να μην αγοράσουν μετοχές. Με αστεία επιχειρήματα η ηγεσία της ΟΜΕ - ΟΤΕ, δεν αποδέχτηκε ούτε την πρόταση, να δεσμευτούν δημόσια, τουλάχιστον τα συνδικαλιστικά στελέχη, πως δε θα προβούν στην αγορά μετοχών του Οργανισμού. Αντί όλων αυτών, περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση όπου εκφράζει δήθεν την αντίθεσή της στις ενέργειες της διοίκησης αλλά θεωρεί ότι "η τελική επιλογή είναι προσωπική ευθύνη" του κάθε εργαζόμενου. Με τον τρόπο αυτό η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ ανέχεται τον προβοκατόρικο μηχανισμό εκμαυλισμού των εργαζομένων. Με πρόσχημα μάλιστα την "προσωπική ευθύνη", προσπαθεί να επιρρίψει σ' αυτούς, τις δικές της συλλογικές ευθύνες και την υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργάνων να αντισταθούν και να ματαιώσουν τα σχέδια αυτά που θέλουν τους εργαζόμενους, ν' αγοράζουν πρώτοι αυτοί μετοχές.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ - σημειώνει σε δήλωσή του ο Παναγιώτης Τσουκαλάς - καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους ύποπτους μηχανισμούς εξαγοράς της συνείδησής τους. Να καταδικάσουν με τη στάση τους τόσο τις επιδιώξεις της διοίκησης της επιχείρησης όσο και τις θέσεις της πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Γιατί στην ουσία η αίτηση για την αγορά μετοχών από τους εργαζόμενους, σημαίνει δήλωση μετάνοιας και αποκήρυξης του πολύχρονου αγώνα τους. Τέλος, σημαίνει δημόσια διακήρυξη ότι οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα χαρακώματα της αντίστασης για έναν ΟΤΕ δημόσιο, σύγχρονο, στην υπηρεσία του λαού και της εθνικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ