Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα

Συνάντηση με εκπροσώπους τριών υπουργείων σήμερα, μετά τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις της προηγούμενης Πέμπτης

Νέα συνάντηση, με επιτροπή εκπροσώπων των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Εθνικής Αμυνας έχει σήμερα το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας. Θέμα συζήτησης, τα βασικά αιτήματα όπως αύξηση της αναβολής στράτευσης στα 5 χρόνια, άδεια με αποδοχές στις εξετάσεις, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, ίδρυση νέων νυχτερινών σχολείων στις εργατοσυνοικίες της Αθήνας και στα επαρχιακά αστικά κέντρα, όπως και άλλα μικρότερα.

Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων φαίνεται ότι αρχίζουν να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα, έπειτα από μια σειρά επίμονων αγώνων που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Η πανελλαδική κινητοποίηση των μαθητών των νυχτερινών σχολείων την περασμένη Πέμπτη ήταν πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό για τα δεδομένα των τελευταίων ετών και θορύβησε τους κυβερνητικούς υπεύθυνους. Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απέδειξε σε μεγάλο βαθμό ότι το μέγεθος των προβλημάτων της νυχτερινής εκπαίδευσης είναι μεγάλο και ότι οι μαθητές, που είναι αναγκασμένοι να εργάζονται την ημέρα και να σπουδάζουν το βράδυ, έχουν συνειδητοποιήσει πως μόνο η αγωνιστική διεκδίκηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Οι πορείες και οι συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Βόλο, Κοζάνη και Κέρκυρα αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για τη λύση των αιτημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την περασμένη Πέμπτη, του υφυπουργού Παιδείας με το Συντονιστικό, οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων απέσπασαν και τις πρώτες δεσμεύσεις στα αιτήματά τους. Ο υφυπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για προσωρινή αναβολή της στράτευσης των νυχτερινών μαθητών που φοιτούν αυτή τη στιγμή και καλούνται να παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, ενώ σύντομα είπε ότι θα υπάρξει και σχετικό νομοσχέδιο όπου θα κατοχυρώνει τα 5 χρόνια αναβολής στους μαθητές των νυχτερινών σχολείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας τονίζεται ότι οι μαθητές έχουν χορτάσει υποσχέσεις από όλους τους μέχρι τώρα υπουργούς όλων των κυβερνήσεων και γι' αυτό δεν μπορούν δώσουν άλλα περιθώρια. Το Συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι θα κλιμακωθούν οι αγώνες των νυχτερινών σχολείων μαζί με τα συνδικάτα και τους καθηγητές ενάντια στην πολιτική της λιτότητας "στη ζωή και τα σχολεία μας, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ