Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
"Ξέχασαν" το βασικό αίτημα

Δε ζητούν πλέον να μη γίνει το αεροδρόμιο και αναφέρονται μόνο στα αντισταθμιστικά οφέλη

Περιορίστηκε - σε βαθμό ανατροπής των μέχρι τώρα δεδομένων - το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων των δήμων και κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής που βλάπτονται από το αεροδρόμιο των Σπάτων. Η λήξη των εργασιών του διημέρου συνεδρίου, που έγινε στην περιοχή με αντικείμενο την εξέταση των προβλημάτων από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, σημαδεύτηκε από τη διατύπωση ενός πλαισίου αιτημάτων από το οποίο απουσιάζουν οι μέχρι τώρα σταθερές αναφορές στην ανάγκη να μη γίνει εκεί το αεροδρόμιο. Από την πλειοψηφία των συμμετασχόντων εγκρίθηκαν μία σειρά αιτήματα που περιορίζουν τη διεκδίκηση στο να θεωρηθούν από την κυβέρνηση τα έργα υποδομής γύρω από το αεροδρόμιο αναπόσπαστο μέρος της μελέτης του έργου και να εκτελούνται παράλληλα με τα έργα του κυρίως χώρου του αεροδρομίου. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου βασίστηκαν κατά κύριο λόγο σε στοιχεία μελέτης που διεξάγει το Πάντειο Πανεπιστήμιο με εντολή του Οργανισμού Αθήνας και σύμφωνα με τα οποία το αναπτυξιακό πρότυπο της περιοχής θα αλλάξει ριζικά στα επόμενα χρόνια.

Στο διήμερο συνέδριο πήραν μέρος κάτοικοι, μαζικοί και επιστημονικοί φορείς, νομαρχιακοί σύμβουλοι και βουλευτές της περιοχής, ενώ δεν παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες που είχαν καλεστεί.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Δήμος Κουμπούρης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να περάσει η λογική ότι επειδή υπογράφτηκε η σύμβαση για το αεροδρόμιο των Σπάτων, αυτό είναι ένα τετελεσμένο γεγονός". "Είναι ακόμα στα χέρια όλων, συνέχισε, να γίνει το αεροδρόμιο, αλλά σε περιοχή που δε θα επιβαρύνει το περιβάλλον. Στο ερώτημα ανάπτυξη ή υποβάθμιση για την περιοχή των Μεσογείων από την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, η απάντηση είναι και τα δύο. Η ανάπτυξη όμως, θα υπάρχει για τα μεγάλα συμφέροντα ενώ η υποβάθμιση για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και συνολικά για το Λεκανοπέδιο της Αττικής".Αναφερόμενος στις κυβερνητικές θέσεις σε σχέση με τα αιτήματα των δήμων για το αεροδρόμιο, σημείωσε ότι "δεν πρέπει να σας ξεγελάνε με τις υποσχέσεις για αντισταθμιστικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίας. Οποιος έχει μελετήσει τη σύμβαση θα δει ότι δίνει τα πάντα στους Γερμανούς. Οσοι εργαστούν στο αεροδρόμιο, θα δουλεύουν εκεί με αποικιοκρατικούς όρους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αθόρυβο» ...αεροδρόμιο! (2009-03-21 00:00:00.0)
Συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων (2000-09-06 00:00:00.0)
Κίνδυνοι από τα φουρνέλα για τον οικισμό Νεάπολης (1997-04-15 00:00:00.0)
Νέα προσφυγή κατά του αεροδρομίου Σπάτων (1997-02-14 00:00:00.0)
Να σώσουμε το χώρο (1996-07-27 00:00:00.0)
Διογκώνεται το σκάνδαλο (1995-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ