Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία των επιλαχόντων του διαγωνισμού για το δημόσιο

Ζητούν από το υπουργείο Προεδρίας την απορρόφηση και των 3.000, που συγκέντρωσαν τη βάση

Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Προεδρίας πραγματοποίησαν χτες οι αδιόριστοι επιλαχόντες του περσινού διαγωνισμού για το δημόσιο, ζητώντας την απορρόφησή τους στο δημόσιο τομέα, όπως πρότεινε και ο πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Οι επιλαχόντες συναντήθηκαν με τον γραμματέα του υπουργείου Προεδρίας Δ. Τσιλίκη, ο οποίος τους απάντησε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα τους ανακοινώσει την οριστική θέση του υπουργείου. Οι επιλαχόντες ανέρχονται στις 3.000 και είναι όσοι συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από τη βαθμολογική βάση που είχε ορίσει το ΑΣΕΠ για τον περσινό διαγωνισμό, αλλά δε διορίστηκαν γιατί οι θέσεις ήταν λιγότερες από όσους ξεπέρασαν τη βάση. Από τους 3.000, με νομοθετική ρύθμιση, θα προσληφθούν μόνο οι 1.181 και, ήδη από χτες, άρχισε η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι των επιλαχόντων, ζήτησαν την απορρόφηση όλων πριν από τη διενέργεια του νέου διαγωνισμού και ανέφεραν ότι με τη διαδικασία που επέλεξε το ΑΣΕΠ, προκειμένου να προσληφθούν μόνο οι 1.181, θα προκύψουν αδικίες. Οπως τόνισαν, σε ορισμένους νομούς, είναι δυνατό να παρουσιαστεί το φαινόμενο άτομα με μεγάλη βαθμολογία να μείνουν αδιόριστα, καθώς οι θέσεις θα καλυφθούν ανάλογα με τον αριθμό που έχει προκηρυχτεί ανά νομό, τον αριθμό των συμμετεχόντων και τη βαθμολογία τους.

Οι εκπρόσωποι των επιλαχόντων κατήγγειλαν επίσης ότι διορίστηκαν άτομα που δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις που έθετε ο διαγωνισμός, ενώ έκαναν την πρόβλεψη ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των 1.181 ατόμων, θα ασκηθούν πλήθος προσφυγών στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ