Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιστρατεύουν τρομοκρατία και γκεμπελίστικες μεθόδους

Προκλητικές αντιδημοκρατικές διαδικασίες, αντικομμουνισμό και γκεμπελίστικες μεθόδους επιστρατεύουν η ΔΑΠ και τα ΕΑΑΚ, προκειμένου να ανακόψουν το ευνοϊκό ρεύμα που αναπτύσσεται στους φοιτητές για τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας. Εφτασαν σε σημείο να διαγράψουν από Σύλλογο στέλεχος των ΠΚΣ, μέλος μάλιστα του ΔΣ, και να επιδίδονται σε φασιστικού τύπου τραμπούκικες ενέργειες κατά μελών των ΠΚΣ (η ΔΑΠ) και τα ΕΑΑΚ να προσπαθούν να ψαρέψουν ψήφους, με καταφανώς ψευδέστατα επιχειρήματα. Συγκεκριμένα: Στη Νοσηλευτική Αθήνας, η ΔΑΠ, έχοντας την πλειοψηφία στο ΔΣ της Σχολής και συνεπικουρούμενη από την "ανεξάρτητη" παράταξη ΕΝΟΑ, εκβίασε απόφαση διαγραφής από το Σύλλογο της Χριστίνας Παπαδοπούλου,μέλους της ΚΝΕ και εκπροσώπου των ΠΚΣ στο ΔΣ του Συλλόγου. Η χωρίς προηγούμενο πρόταση για διαγραφή στηρίχτηκε σε απόφαση που είχε πάρει το ΔΣ σε συνεδρίασή του το Νοέμβρη να απαγορευτεί η αφισοκόλληση στους χώρους της σχολής. Οταν μέλη των ΠΚΣ "τόλμησαν" να κολλήσουν αφίσες, η ΔΑΠ άρπαξε την ευκαιρία "να εφαρμόσει το νόμο", προτείνοντας τη διαγραφή της εκπροσώπου της παράταξης, με το αστείο αιτιολογικό της "παρακώλυσης του έργου των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου". Μέλη της ίδιας παράταξης στο Πάντειο, επιδίδονται σε τρομοκρατία κατά μελών των ΠΚΣ, με προπηλακισμούς και ανοιχτή βία.

Στα Γιάννενα, τα ΕΑΑΚ στην "προεκλογική" τους εκστρατεία κυκλοφορούν αφίσες, στις οποίες αναφέρουν ότι στελέχη του ΚΚΕ "καρφώνουν" στην Αστυνομία λαθρομετανάστες, ενώ είναι πασίγνωστες στην κοινή γνώμη οι θέσεις του ΚΚΕ για όλους τους λαθρομετανάστες, αλλά και οι αγώνες των κομμουνιστών στους μαζικούς φορείς για τη νομιμοποίησή τους και την ισότιμη ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Στο ΤΕΙ Αθήνας, η ίδια πάλι παράταξη "καταγγέλλει" ότι καθηγητής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν πρόεδρος στο Γραφείο Σταδιοδρομίας, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε υπήρξε. Αλλωστε, τέτοιου είδους "αξιώματα" από τη φύση τους δεν είναι μυστικά και όποιος επιθυμεί μπορεί να γνωρίζει ποιοι τα κατέχουν με μια απλή ερώτηση στις διοικητικές υπηρεσίες των ιδρυμάτων.

Το φασιστικό κλίμα τρομοκρατίας, που λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές προσπαθεί να επιβάλει η ΔΑΠ, καταγγέλλουν με χτεσινή ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας. Καταγγέλλουν "την άνευ προηγουμένου, προκλητική, αντιδημοκρατική και αντικαταστατική διαδικασία διαγραφής της Χριστίνας Παπαδοπούλου" και υπογραμμίζουν:

"Η "σύγχρονη" και "δημοκρατική" παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι μέλος των φοιτητικών συλλόγων μπορεί να είναι μόνο όποιος σκύβει το κεφάλι στην αντιδραστική πολιτική των μεγάλων συμφερόντων που εκπροσωπεί. Είναι φανερό ότι αυτό που ιδιαίτερα ανησυχεί την ΔΑΠ είναι η ανοδική πορεία των ΠΚΣ μπροστά στις φοιτητικές εκλογές. Αμέριστος σύμμαχος και αρωγός στις μεθοδεύσεις της ΔΑΠ στάθηκε η δήθεν "ανεξάρτητη" παράταξη (ΕΝΟΑ), αποκαλύπτοντας, για μια άλλη φορά, το πλήρως εξαρτημένο από τη συντηρητική πολιτική και τους εκπροσώπους της πρόσωπο, που βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του "ανεξάρτητου".

Το πρωτοφανές στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος αυτό γεγονός δε στοχεύει, απλά στο χτύπημα των ΠΚΣ, αλλά στη διάλυση των συλλόγων, του ίδιου του φοιτητικού κινήματος, τονίζεται στην ανακοίνωση. Εισάγεται μια νέα πρακτική, σύμφωνα με την οποία όποιος έχει έναν περιστασιακό συσχετισμό μπορεί να διαγράφει όλους τους υπόλοιπους και να μετατρέπει το σύλλογο σε παραταξιακό μαγαζάκι του. Στο πρόσωπο του μέλους της ΚΝΕ και των ΠΚΣ, χτυπιέται η συνεπής αγωνιστική κατεύθυνση του φοιτητικού κινήματος, οι μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, η ελευθερία διακίνησης ιδεών, η κατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι μια ακόμα έκφραση του αυταρχισμού, που πολύμορφα προωθείται στο φοιτητικό κίνημα, με στόχο την υποταγή του και τη συναίνεση στην κυρίαρχη πολιτική".

Οι ΠΚΣ καλούν τα ΔΣ των Συλλόγων και την ΕΦΕΕ να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική και αντικαταστατική μεθόδευση, να περιφρουρήσουν τους Συλλόγους και τη δημοκρατική λειτουργία τους, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέλος, καλούν τους φοιτητές να δώσουν την απάντηση που αρμόζει, ενισχύοντας αποφασιστικά την παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ