Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΣΕΒΕΕ
Αυξήσεις κατά 10% στις συντάξεις

Υπόμνημα της Συνομοσπονδίας στον υπουργό Εργασίας

Την πρότασή της για άμεση αύξηση των συντάξεων του ΤΕΒΕ κατά 10% επανέφερε χτες η ΓΣΕΒΕΕ, με υπόμνημά της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ε. Γιαννόπουλο.

Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΤΕΒΕ έχει αποφασίσει για αυξήσεις 3,5+3,5% στις συντάξεις για το 1990. Για την πλειοψηφία των συνταξιούχων οι συντάξεις εξακολουθούν να είναι συντάξεις πείνας και απαράδεκτες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνία μας, αναφέρει η Συνομοσπονδία και υπογραμμίζει: "Η ΓΣΕΒΕΕ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου απαίτησε και απαιτεί την άμεση αύξηση των συντάξεων κατά 10% για να καλυφθεί μέρος των απωλειών από τα προηγούμενα χρόνια και τη σταδιακή επανασύνδεση των συντάξεων με το 80% του βασικού μισθού".

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, περνούν μια οξύτατη κρίση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται σε βάρος τους. Ετσι χιλιάδες επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι βρίσκονται πλέον σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά να σταματήσουν τα υπερβολικά πρόστιμα για τις καθυστερήσεις, να κεφαλαιοποιηθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη και να καταβληθούν σε 48 μηνιαίες δόσεις με προκαταβολή του 20% των βεβαιωθέντων χρεών.

Η πορεία προς μία συνένωση των Ταμείων των ΕΒΕ, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ, επιβάλλει τη σταδιακή εξομοίωση των παροχών προς τα πάνω με ισχυρή συμμετοχή του κράτους. Συνεπώς, υπογραμμίζει, οι κρατικές ενισχύσεις δεν μπορούν να έχουν πτωτική τάση. Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά να θεσμοθετηθεί και στο Ταμείο Ασφάλισης Εμπόρων η διαδικασία εκλογής αιρετής διοίκησης.

Ακόμα η ΓΣΕΒΕΕ ζητά από την κυβέρνηση να εγκρίνει την πρόσληψη επιπλέον 380 γιατρών, όπως ζήτησε η διοίκηση του ΤΕΒΕ, για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων.

Τέλος, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων για την επισημοποίηση της "μαύρης" εργασίας, για να σταματήσει η εισφοροδιαφυγή και να εξαλειφθούν τριτοκοσμικά φαινόμενα στην αγορά εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ