Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαριστική βολή στα Λινοπεράματα

Τη "χαριστική βολή" στην ήδη επιβαρυμένη, από την ανεξέλεγκτη λειτουργία ρυπογόνων μονάδων, περιοχή Λινοπεραμάτων, στο Νομό Ηρακλείου, δίνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, με απόφασή του να επιτρέψει την επέκταση των εγκαταστάσεων της MOBIL. Στην απόφαση αυτή, αντιδρούν έντονα κάτοικοι και μαζικοί φορείς της περιοχής και ο Δήμος Γαζίου, που απάντησαν με κινητοποιήσεις, απαιτώντας από το ΥΠΕΧΩΔΕ να ανακαλέσει άμεσα την άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΜΟΒΙL.

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ ζητούν, με ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, και οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Δήμος Κουμπούρης.Ταυτόχρονα, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των κατοίκων για γενικότερο σταμάτημα της ανεξέλεγκτης λειτουργίας και παράνομης επέκτασης των ρυπογόνων και επικίνδυνων μονάδων στην περιοχή Λινοπεραμάτων, η οποία, όπως σημειώνουν, "διαθέτει πλούσια φυσική ομορφιά και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξανόμενη τουριστική και οικιστική ανάπτυξη".

Να σημειώσουμε, ακόμη, ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο και η Περιφέρεια Κρήτης αρνούνται να δώσουν άδεια επέκτασης των εγκαταστάσεων της MOBIL.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ