Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων

Σε πανελλαδική σύσκεψη αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα. Καταγγέλλεται προσπάθεια της ΝΔ για την ίδρυση νέας διασπαστικής Συνομοσπονδίας, κόντρα στα συμφέροντα των κτηνοτρόφων. Δεν "τα βρίσκουν" οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο κτηνοτρόφων, στη Θεσσαλονίκη στις 2 Απρίλη, αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων κτηνοτροφικών συλλόγων απ' όλη σχεδόν την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή που κλιμακώνονται οι αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων, με εντολή της ηγεσίας της ΝΔ, το στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Θ. Νασίκας,επιχειρεί να δημιουργήσει μια ακόμα διασπαστική Συνομοσπονδία στο χώρο της κτηνοτροφίας! Κι αυτό γίνεται, αφού ήδη η ΝΔ με εντολή του τότε αρχηγού της Ε. Αβέρωφ (που αξιοποίησε το νόμο 1361 του ΠΑΣΟΚ) ίδρυσε τη διασπαστική ΣΥΔΑΣΕ προκαλώντας οργανωτική διάσπαση στο αγροτικό κίνημα. Τώρα, πάλι με εντολή, ο Θ. Νασίκας, εκμεταλλευόμενος τα οξυμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων και την οργή τους κατά των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων ηγεσιών (των ΠΑΣΟΚο - "ΣΥΝ"εταίρων και της ΝΔ) σε ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, επιχειρεί να ιδρύσει και νέα διασπαστική Συνομοσπονδία Κτηνοτρόφων που οδηγεί σε νέα διάσπαση το αγροτο - κτηνοτροφικό κίνημα. Και βέβαια, μέσω μιας τέτοιας διασπαστικής ενέργειας, ο Θ. Νασίκας μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τον προσωπικό του στόχο, να εκλεγεί δηλαδή βουλευτής.

Για να παρασύρουν τους κτηνοτρόφους οι εκπρόσωποι της ΝΔ - όπως έκανε χτες στη Λάρισα ο Θ. Νασίκας - προβάλλουν πως τάχα, μια Συνομοσπονδία κτηνοτρόφων θα μπορούσε ξεχωριστά και μεμονωμένα να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, λες και οι κτηνοτρόφοι, π.χ. της Λάρισας και του Λαγκαδά ή του Κιλκίς κλπ., δεν είναι ταυτόχρονα και σιτοπαραγωγοί, καπνοπαραγωγοί κλπ. Βέβαια, γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και ο αγώνας των κτηνοτρόφων αποδυναμώνονται, ενώ επιδίωξη πρέπει να είναι η ευρύτερη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση. Πολύ περισσότερο που ζητούμενο είναι η συσπείρωση και η ενότητα και με άλλα ευρύτερα στρώματα της πόλης και του χωριού.

Μια Συνομοσπονδία παραπάνω, τόνιζαν συνδικαλιστές κτηνοτρόφοι που καταγγέλλουν την επιχείρηση αυτή, πέρα από τη διάσπαση που θα προκαλέσει, θα μετατραπεί απλώς σε μια ακόμα γραφειοκρατική οργάνωση ξεκομμένη από τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Αυτό θα δυναμώσει την απογοήτευση που, ήδη, έχει προκαλέσει η υπονομευτική τακτική των ξεπουλημένων ηγεσιών, των ΠΑΣΟΚο - "ΣΥΝ"εταίρων και της ΝΔ, σε ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Οι ίδιοι συνδικαλιστές καλούν τους κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τον ενωτικό αγώνα τους και, ταυτόχρονα, να αποκρούσουν τις διασπαστικές κινήσεις γιατί καταλήγουν σε βάρος των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας. Αλλωστε, τα κομματικά παιχνίδια που εξελίσσονται σε βάρος του αγροτικού κινήματος, στα πλαίσια των συμβιβασμένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων οργανώσεων, αποκαλύπτουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η δημιουργία μιας ακόμα διασπαστικής οργάνωσης αλλά η καταδίκη και απομόνωση των ξεπουλημένων - υποτακτικών ηγεσιών τους.

Να σημειωθεί πως οι ηγεσίες των παραπάνω οργανώσεων, με φανερή την αγωνία της απομόνωσης από τους αγρότες, που γίνεται πιο έντονη μετά τη μεγάλη επιτυχία του πανελλαδικού συλλαλητήριου της Αθήνας, συνεδρίασαν χτες για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις... Ομως δεν τα βρήκαν καθώς κάθε κομματική ομάδα στα πλαίσια αυτών των ηγεσιών παίζει το δικό της ξεχωριστό παιχνίδι... Ετσι, έμεινε η βιαστική ανακοίνωση για κινητοποιήσεις που θα... αποφασιστούν σε επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη βδομάδα, αναμένοντας την προαναγγελθείσα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα αγροτικά ζητήματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ