Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ακυρη η δημοπρασία

Την ακύρωση των διαδικασιών δημοπράτησης των οικοπέδων της "Υπεραγοράς", αποφάσισε η Επιτροπή του άρθρου 18, μετά από προσφυγή της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", που τεκμηρίωσε και υποστήριξε την προσφυγή της με βάση τις θέσεις των κατοίκων, δηλαδή, να μην τσιμεντοποιηθούν τα οικόπεδα και αντ' αυτού να γίνουν πράσινο.

Η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18 αποτελεί μια πρώτη νίκη ενάντια στις μεθοδεύσεις του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη και των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής, που με σκανδαλώδεις όρους και παράνομες διαδικασίες προχώρησαν στη δημοπρασία της "Υπεραγοράς" για την κατασκευή γκαράζ και πολυκαταστήματος. Χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" σημειώνει: "Στο ήδη πολλούς μήνες σταματημένο εργοτάξιο, προστέθηκε αυτές τις μέρες και η απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του νόμου, δικαιώνοντας τη θέση της Κίνησής μας και τους αγώνες των κατοίκων, που δεν έμειναν χωρίς καρπούς. Χαιρετίζουμε τους κατοίκους, που με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους συνέβαλαν καθοριστικά στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων και την έκδοση αυτής της θετικής ακυρωτικής απόφασης".

Παράλληλα, η Κίνηση καλεί τους κατοίκους σε εγρήγορση, αφού η δημοτική αρχή θα επιμείνει στην τσιμεντοποίηση των οικοπέδων της "Υπεραγοράς", ενώ τους προτρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστική μετατροπή των οικοπέδων σε πάρκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ