Παρασκευή 22 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Να πληρώσουν κι άλλα οι δημότες

Πρωτοπόρος στην εφαρμογή των κυβερνητικών κατευθύνσεων ο δήμαρχος προανήγγειλε χτες νέα χαράτσια

Στις τσέπες των δημοτών προσβλέπει και πάλι ο δήμαρχος Αμαρουσίου Α. Τζανίκος,προκειμένου να εφαρμόσει προγράμματα πληροφορικής στο δήμο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χτες ο δήμαρχος στη διάρκεια διημέρου για τις νέες τεχνολογίες, όποιος θέλει υπηρεσίες, πρέπει και να πληρώνει για αυτές. Στην πρώτη μέρα των εργασιών οι κύριοι ομιλητές - εκτός του δημάρχου - ήταν ειδικοί από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, που παρουσίασαν την εμπειρία τους από την εφαρμογή τεχνολογικών προγραμμάτων στους δήμους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε σε ανάλογο τριετές τεχνολογικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει ο δήμος και θα ολοκληρωθεί το 1998. Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα των πόρων επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι οι ΟΤΑ πρέπει να στηριχτούν οικονομικά στις τσέπες των δημοτών και να σταματήσουν να διεκδικούν πόρους από την κεντρική εξουσία, αποσιωπώντας όμως το γεγονός ότι είναι η κεντρική εξουσία που έχει παρακρατήσει 700 δισ. θεσμοθετημένους υπέρ των ΟΤΑ πόρους.

Ο Α. Τζανίκος υποστήριξε ότι για να βρει η ΤΑ τους ανάλογους πόρους, πρέπει οι δήμοι να μειώσουν τα έξοδά τους και παράλληλα να αυξήσουν την παραγωγή τους. Επίσης να υπάρχουν ενιαία προγράμματα στην κατασκευή των δημοτικών έργων με χρηματοδότηση και από το κράτος. Τέλος, ότι πρέπει να γίνει αύξηση των δημοτικών τελών. Υπεραμύνθηκε της φορολόγησης του δημότη με τη δικαιολογία ότι κάποιοι πρέπει να πληρώνουν τα έργα και αυτοί, είπε, σίγουρα δε θα είναι το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ