Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ
Πανελλαδική Εξόρμηση Ενημέρωσης για το σχέδιο "Καποδίστριας"

26 Σεπτέμβρη - 10 Οκτώβρη 1997

Πανελλαδική Εξόρμηση Ενημέρωσης για το σχέδιο "Καποδίστριας", από τις 26 Σεπτέμβρη μέχρι και τις 10 Οκτώβρη, αποφάσισε χτες το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάνοντας και έτσι καθαρό ότι το Κόμμα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, για να μην ερημώσει η ύπαιθρος, για να ενισχυθεί το κίνημα των κοινοτήτων, που ευθέως λέει ΟΧΙ στην εντολή της ΕΕ για μείωση του αγροτικού πληθυσμού από 22% στο 8% και μετατροπή των κοινοτήτων από όργανα Αυτοδιοίκησης σε δήμους - φορομπήχτες και επιχειρήσεις που θα πουλάνε υπηρεσίες.

Ηδη, από αύριο, με ευθύνη των οργανώσεων στις διάφορες περιοχές, αρχίζουν οι συγκεντρώσεις στα χωριά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της απόφασης του ΠΓ είναι η παρακάτω:

"Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίασή του, το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα μεγάλη Πολιτική Εξόρμηση Ενημέρωσης του λαού, για την ουσία του σχεδίου "Καποδίστριας".

Στην Εξόρμηση θα πάρουν μέρος μέλη του ΠΓ, της ΚΕ και άλλα στελέχη του ΚΚΕ, που θα μιλήσουν στους κατοίκους, ιδιαίτερα των χωριών, κατά τη διάρκεια περιοδειών, που θα διοργανωθούν από τις τοπικές Κομματικές Οργανώσεις.

Το ΠΓ υπογραμμίζει ότι το σχέδιο "Καποδίστριας" δεν επιδέχεται επιμέρους βελτιώσεις και τροποποιήσεις, γιατί η ουσία του και οι στόχοι, που εξυπηρετεί, συγκρούονται με τα λαϊκά συμφέροντα. Το ΚΚΕ υποστηρίζει το αίτημα που προβάλλεται αγωνιστικά από χιλιάδες κοινότητες, να μην καταθέσει η κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή, σεβόμενη τις λαϊκές αντιδράσεις. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την πρότασή του, η συζήτηση για το νομοσχέδιο στη Βουλή να μεταδοθεί από τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει να το καταθέσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ