Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ
Αιώνιο σύμβολο αντίστασης

Εντυπωσιακή η χτεσινή εκδήλωση στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Τότε πριν 50 χρόνια ήταν τόπος μαρτυρίου, τώρα είναι σύμβολο αντίστασης και τόπος ιστορικής μνήμης. Η Μακρόνησος δεν έσβησε από τις μνήμες και σε αυτήν ήταν αφιερωμένη η χτεσινή εκδήλωση, που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΕΚΑΜ), στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Την εκδήλωση άνοιξε - μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και αναμνήσεις - ο πρόεδρος της ΕΚΑΜ Βασίλης Χρηστακέας,στέλνοντας ένα μήνυμα παράλληλα, για την προστασία της μαρτυρικής νήσου.

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Το "Μαουτχάουζεν" του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη παρουσίασε η ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Αφηγητής ήταν ο Νικήτας Τσακίρογλου. Στη συνέχεια, η ηθοποιός Αλέκα Παϊζη διάβασε αποσπάσματα για τη Μακρόνησο και ο ηθοποιός Φοίβος Ταξιάρχης απήγγειλε το "ΑΒΓ" του Γιάννη Ρίτσου. Ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης απήγγειλε το ποίημα του Μενέλαου Λουντέμη "Προς τον Ναζίμ Χικμέτ". Ο Νότης Μαυρουδής πλαισίωνε με την κιθάρα του.

Η εκδήλωση έκλεισε με το "Αξιον Εστι" σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Σολίστ ήταν ο Γιάννης Θωμόπουλος, βαρύτονος ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος και αφηγητής ο Νικήτας Τσακίρογλου. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση, ο "Ρ" θα έχει στο αυριανό φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ