Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ στο "συνδικάτο" του ευρω-ατλαντισμού

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ και τα όσα διαμείβονται στο πολιτικό προσκήνιο έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η άρχουσα τάξη της χώρας διανύει την πιο εθελόδουλη και, ταυτόχρονα, την πιο επιθετική φάση της ιστορίας της, που την καθιστά, στο πλαίσιο της προώθησης των συμφερόντων της, άμεσα συμμέτοχη και συνένοχη στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έβαλε την υπογραφή της κάτω από τη συμφωνία της νέας δομής. Ουσιαστικά, αυτό που έπραξε μπορεί να περιγραφεί ως εξής: Υπαγωγή της εθνικής άμυνας της χώρας, εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του τόπου, παράδοση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, απευθείας στα κέντρα του ΝΑΤΟ και του Λευκού Οίκου, αλλά και μετατροπή του τόπου σε "γέφυρα" εκδήλωσης των επιθετικών διαθέσεων των ιμπεριαλιστών. Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που έχουν - και επίσημα - το πολιτικοστρατιωτικό κουμάντο στην περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο.

***

Στις συνθήκες της "νέας τάξης", αυτή η απευθείας ανάθεση σε "υπερεθνικά κέντρα" βασικών πτυχών της πολιτικής, που ακολουθεί η χώρα, δεν περιορίζεται στον τομέα της άμυνας. Εδώ, στην περίπτωση της νέας δομής του ΝΑΤΟ και των όσων συνεπάγεται, έχουμε μια επανάληψη των διαδραματιζόμενων στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής. Η τελευταία έχει εκχωρηθεί (με νόμους, διατάξεις, προγράμματα σύγκλισης κλπ.) στην ΕΕ. Δηλαδή, όπως η οικονομία της χώρας, καθώς και σοβαρές πλευρές της εξωτερικής της πολιτικής, έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο της Κομισιόν, έτσι και η άμυνά της παραδίδεται στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ και στον Αμερικανό διοικητή της Νάπολης.

***

Γίνεται σαφές ότι για τα στενά της συμφέροντα η ολιγαρχία δε διστάζει να ξεπουλά τα πάντα. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, στο πλαίσιο της ΕΕ, να καθιστά τον ελληνικό λαό θύμα της διεθνοποιημένης ασυδοσίας του κεφαλαίου και, ταυτόχρονα, να γίνεται "πλασιέ" των πολυεθνικών της ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να παραχωρεί την υψηλή εποπτεία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στους αρχιτέκτονες του "διαίρει και βασίλευε" στην περιοχή και, ταυτόχρονα, να λειτουργεί ως "ντίλερ" του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Μεσογείου. Η ελληνική οικονομία εκχωρείται στην ΕΕ, η ελληνική άμυνα εκχωρείται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η ελληνική εξωτερική πολιτική εκχωρείται στα υπερεθνικά επιτελεία των πολυεθνικών. Αυτό είναι το νέο δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν". Πρόκειται για επαρκείς λόγους, ώστε ο λαός μας να αντεπιτεθεί, απαιτώντας την απαγκίστρωση από το ευρω-ατλαντικό "συνδικάτο".

Ν. ΜΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ