Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΑΣ
Εμπαίζουν τους παραγωγούς

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών Κ. Μακεδονίας

Για εμπαιγμό των ροδακινοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε χτες λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας,σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αφού ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας άφησε ουσιαστικά αναπάντητο το ερώτημα αν θα τηρήσει η κυβέρνηση την προεκλογική υπόσχεσή της προς τους παραγωγούς για αποζημιώσεις με τιμές μεγαλύτερες του 1995.

Αναφερόμενος στις τιμές των αποζημιώσεων ο Στ. Τζουμάκας είπε ότι θα υπάρξουν επανεκτιμήσεις από δεύτερη επιτροπή του ΕΛΓΑ που έχει συσταθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι σίγουρα οι τιμές δε θα είναι στο φετινό μεγάλο ύψος. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχουν αγρότες που δε θέλουν αποζημίωση αλλά αποκατάσταση του εισοδήματός τους.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Βαγγέλης Μπούτας, υποστήριξε ότι το υπουργείο πρέπει να δει σοβαρά το θέμα της αύξησης των τιμών, "εκτός κι αν θέλετε οι αγρότες να δεχτούν πλήγμα". Πρόσθεσε δε ότι "ο αγρότης θυμάται", θυμίζοντας τις περιοδείες του ιδίου του υπουργού στην επαρχία, που δήλωνε ότι οι αποζημιώσεις θα είναι μεγαλύτερες από τις τιμές του 1995. Παράλληλα τόνισε ότι διεκδικείται μια αποζημίωση από την πλευρά των παραγωγών κι όχι η αναπλήρωση του εισοδήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ