Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΠΕ ΔΗΚΚΙ
Την ... άνοιξη τα συγκεκριμένα

Η 7η Κεντρική Πολιτική Σύνοδος του ΔΗΚΚΙ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: "Εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του ΔΗΚΚΙ, για την Αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών", κατέληξε, όμως, ουσιαστικά στην επανάληψη της συζήτησης για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων εξειδικευμένων θέσεων. Η σύνοδος άνοιξε με ομιλία του προέδρου του Δ. Τσοβόλα.Ακολούθησαν τοποθετήσεις πάνω στην εισήγηση του ίδιου και της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος, η οποία και εγκρίθηκε κατ' αρχήν, ενώ η ΚΠΕ εξουσιοδότησε την Πολιτική Γραμματεία και το Γραφείο Αυτοδιοίκησης του Κινήματος να επεξεργαστεί πιο συγκεκριμένα την πολιτική βάση για τη στρατηγική και την τακτική του ΔΗΚΚΙ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του '98. Επίσης έγιναν συγκεκριμένες παρατηρήσεις και προτάσεις για εξειδικευμένη ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με το Σχέδιο για τις Συνενώσεις "Ι. Καποδίστριας" και τονίστηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στο θέμα της χρηματοδότησης της ΤΑ.

Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές, ο Δ. Τσοβόλας επανέλαβε την πρότασή του για "τη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου, με την πολιτική στήριξη από πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, που προωθείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από τη ΝΔ" και υπογράμμισε "ότι αυτοί που συζητούν από τώρα, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές για πρόσωπα στην Αθήνα και αλλού, παίζουν το παιχνίδι, συνειδητά ή ασυνείδητα, του αποπροσανατολισμού του λαού που επιδιώκει η κυβέρνηση".

Σύμφωνα με την ΚΠΕ, η κατάληξη και εξειδίκευση της τακτικής του Κόμματος κατά δήμο, κοινότητα και νομό θα γίνει την ...άνοιξη, με άξονα τις αποφάσεις της ΚΠΕ, την ιδρυτική διακήρυξη και τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του '96.

Τη σύνοδο, επίσης, απασχόλησαν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και βγήκε ψήφισμα για τη συμφωνία επικύρωσης της νέας δομής του ΝΑΤΟ, από την κυβέρνηση. Ανάμεσα στα άλλα, τονίζεται η απεμπόληση και επισήμως των κυριαρχικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση και επισημαίνεται ότι πλέον "οι ΗΠΑ, θα κρίνουν πόσο Αιγαίο θα ανήκει στην Ελλάδα και πόσο στην Τουρκία και όχι οι Συνθήκες, ούτε το Διεθνές Δίκαιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ