Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Καταστροφική για την κτηνοτροφία η πολιτική της ΕΕ

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Β. Μπούτα σε Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα προβλήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας

"Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την εποχή που η χώρα μας έμπαινε στην τότε ΕΟΚ ότι θα καταντήσουμε να γίνουμε εισαγωγείς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων", τόνισε χτες στη Βουλή ο Β. Μπούτας, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια Επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τα προβλήματα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι φτάσαμε στο σημείο να δίνουμε σε συνάλλαγμα για την εισαγωγή γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων όσα δίνουμε για την εισαγωγή πετρελαίου και κατήγγειλε ότι υπεύθυνοι γι' αυτό είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν το Μάαστριχτ, η πολιτική του οποίου είναι καταστροφική και για την κτηνοτροφία. Ενόψει μάλιστα της Ατζέντας 2000 για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωση, είπε ο Β. Μπούτας, οι εξελίξεις θα είναι ακόμα χειρότερες. Η πολιτική της "ελεύθερης αγοράς" που δημιουργεί τα προβλήματα είναι και πολιτική της ΝΔ τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά: "Στην ίδια εκκλησία προσκυνάτε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό".

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο αγελαδινό γάλα είπε ότι οι ποσοστώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της χώρας σε γάλα και αποτέλεσμα είναι να έχουν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα στους παραγωγούς. Στο σημείο αυτό ανέφερε το παράδειγμα των κτηνοτρόφων της Ιταλίας, οι οποίοι με τους αγώνες τους κατάφεραν να επωμιστεί το 80% των προστίμων που τους επιβλήθηκαν η ίδια η ιταλική κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ είπε ότι επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με αυτήν την πολιτική, καθώς η ευθύνη είναι στο ίδιο το σύστημα που δημιουργεί τέτοια προβλήματα. Καταλήγοντας τόνισε ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες με τους αγώνες τους θα βάλουν στην άκρη την πολιτική τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ.

Ο υπουργός Γεωργίας Σ. Τζουμάκας, στην ομιλία του είπε ότι συζήτησε με το διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας το ενδεχόμενο μείωσης κατά 1% του επιτοκίου της ΑΤΕ, ενώ τόνισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι να στηρίξει το φρέσκο γάλα τεσσάρων ημερών, ενάντια στα γάλατα μακράς διαρκείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ