Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1) "Εποικοδομητική αντιπολίτευση" για ΟΝΕ

Δεν επιφυλάσσει ιδιαίτερες εκπλήξεις η σημερινή συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή για την ΟΝΕ, αφού είναι δεδομένη η βούληση και ο διακαής πόθος των ηγεσιών των άλλων κομμάτων να θέσουν τη χώρα - πρώτα και κύρια για πολιτικούς λόγους - κάτω από τη δικαιοδοσία της Μπούντεσμπανκ και στον αυτόματο πιλότο του "Συμφώνου Σταθερότητας". Ο Κ. Σημίτης θα ξαναπεί τα χιλιοειπωμένα, περί εθνικής ανάγκης της συμμετοχής της χώρας στην ΟΝΕ, ώστε να βρίσκεται στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, μεταξύ ισότιμων κρατών (!). Και, για να μας ...πείσει, θα κινδυνολογήσει και πάλι, απειλώντας ότι, αν μείνουμε απέξω, θα καταντήσουμε Αλβανία!

Ο αρχηγός, όμως, της ΝΔ αναμένεται να πλειοδοτήσει σε "ευρωπαϊσμό". Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να "καταγγείλει" την κυβέρνηση, γιατί δέχτηκε να μην μπούμε στην πρώτη ομάδα των μελών του ΕΥΡΩ, αλλά και να κινδυνολογήσει ακόμη περισσότερο από τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι τώρα είναι αβέβαιη η συμμετοχή της χώρας, με την πολιτική της κυβέρνησης, που είναι πολιτική απόκλισης αντί σύγκλισης με τους στόχους της ΟΝΕ!

Αυτή την εποικοδομητική "αντιπολίτευση" επιζητά, όμως, και ο Κ. Σημίτης. Οχι μόνο γιατί εύκολα μπορεί να την αντιμετωπίσει, αλλά, κυρίως, γιατί στρώνει το έδαφος της δικής της αντιλαϊκής επίθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ