Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλήρης σύμπλευση για ΝΑΤΟ - ΟΝΕ

Καμία συζήτηση για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ δεν έγινε στη χτεσινή σύσκεψη των ηγετικών στελεχών, υπό τον Κ. Καραμανλή!

Η πλήρης σύμπλευση της ηγεσίας της ΝΔ στις επιλογές της κυβέρνησης για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ και την ένταξη στην ΟΝΕ, επιβεβαιώνεται καθημερινά από την αντιπολιτευτική τακτική της, η οποία έχει στόχο να διορθώσει τις κυβερνητικές "ατέλειες", καθώς και να καταγραφεί η ίδια ως συνεπέστερος εκφραστής των επιθυμιών των "συμμάχων" και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη χτεσινή σύσκεψη του Κ. Καραμανλή με τους τομεάρχες, η πρώτη μετά την υπογραφή της νέας δομής του ΝΑΤΟ, δεν έγινε καμία συζήτηση για το θέμα αυτό! Ακριβώς, γιατί ο Κ. Καραμανλής συμφωνεί απόλυτα με τα ΝΑΤΟικά σχέδια και στηρίζει την κυβέρνηση να "περάσει" την προπαγάνδα της. Η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να περισώσει τον αντιπολιτευτικό της ρόλο, επικεντρώνοντας την "κριτική" της στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα και τη Βουλή και "ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους μυστικής διπλωματίας".

Παράλληλα, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή για τα θέματα της ΟΝΕ, η ηγεσία της ΝΔ θα ανεβάσει τους τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση γιατί ακολουθεί μια πολιτική... απόκλισης από τους στόχους της ΟΝΕ, με αποτέλεσμα να είναι αβέβαιη η ένταξη της χώρας μας ακόμα και το 2001! Στην κατεύθυνση αυτή θα "υποδείξει" στην κυβέρνηση πακέτο νέων αντιλαϊκών μέτρων, που θα φέρουν τη χώρα πιο κοντά στην ΟΝΕ.

Μετά τα παραπάνω είναι εύλογο ότι ο αντιπολιτευτικός λόγος της ηγεσίας της ΝΔ επικεντρώνεται στην "εικόνα διάλυσης και σήψης" που παρουσιάζει η κυβέρνηση και την οποία "καταγράφει και παρακολουθεί" (!) αναμένοντας προφανώς να πέσει... σαν "ώριμο φρούτο". Τέτοια φαινόμενα "σήψης, διάλυσης και παρακμής, είναι πρωτόγνωρα ακόμα και για κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ" διαπίστωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος μετά τη σύσκεψη των τομεαρχών.

Επίσης στη χτεσινή σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της διαφάνειας στις προμήθειες του δημοσίου και τα μεγάλα έργα. Θέμα που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής τακτικής το επόμενο διάστημα, προφανώς γιατί η ηγεσία της ΝΔ επιζητά λόγο και ρόλο στη μοιρασιά που γίνεται αυτές τις ημέρες με τις προγραμματικές συμφωνίες και θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

  • Στη σύσκεψη η Ντ. Μπακογιάννη διαφώνησε με την κατάθεση της άθλιας και αντικομμουνιστικής Ερώτησης των 57 βουλευτών της ΝΔ για τον Αρη Βελουχιώτη, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να ανατρέπουν την πολιτική που έχει χαραχτεί εδώ και χρόνια. Επιπλέον, τόνισε ότι τέτοιες κινήσεις δημιουργούν προβλήματα στην εικόνα του κόμματος και δε συμβάλλουν στα "ανοίγματα" που θέλει να κάνει σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή (!), ενώ ο Δ. Σιούφας επέκρινε τους δύο τομεάρχες (Τσιτουρίδης, Μιχαλολιάκος) που την προσυπέγραψαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ