Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Προγραμματική" ΣΥΝ - αντιπολίτευση!

Συνεντεύξεις αράδα του Ν. Κωνσταντόπουλου και άλλων στελεχών του ΣΥΝ δημοσιεύονται κι αυτήν τη βδομάδα σε αρκετές αστικές εφημερίδες - φιλοκυβερνητικές και μη. Το φαινόμενο, ασφαλώς, είναι συνηθισμένο. Οι αστικές εφημερίδες, όχι μόνον αφειδώς δίνουν βήμα στον πρόεδρο και στα ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ αλλά και προβάλλουν, καθημερινά, με σκανδαλώδη τρόπο τις όποιες απόψεις του κόμματος αυτού. Οι σκοποί, επίσης, είναι προφανείς για την προνομιακή αυτή μεταχείριση του ΣΥΝ. Η αστική τάξη χρειάζεται "αριστερό" άλλοθι στην πολιτική της και το βρίσκει στο ΣΥΝ. Γιατί δεν τους χωρίζει και... μεγάλη απόσταση όσον αφορά την πολιτική του κόμματος αυτού από τα άλλα κόμματα υπηρέτες της αστικής τάξης. Τις ίδιες στρατηγικές πολιτικές επιλογές του ευρωατλαντισμού υπηρετούν. Ενώ οι αποχρώσεις στην υποστήριξη αυτών των αντιλαϊκών επιλογών είναι αναγκαίες για να μπορούν να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, να απορροφούν τους κραδασμούς που γεννά η ανάλγητη κυβερνητική πολιτική και, έτσι, να ενσωματώνουν τις όποιες αντιδράσεις σε ανώδυνους δρόμους. Αυτό, ακριβώς, το στόχο, υπηρετεί η "αντιπολιτευτική" τακτική και ο λόγος του Συνασπισμού, ενώ το κόμμα αυτό έχει και το προνόμιο του "αριστερού" ψάλτη.

Για όποιον καλοπροαίρετο θα είχε επιφυλάξεις σ' αυτά που επισημαίνονται παραπάνω, αρκεί να ρίξει μια ματιά στις συνεντεύξεις του αρχηγού σ' όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες... Ετσι, ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου τα λαϊκά προβλήματα ζεματάνε, η ανεργία θερίζει και εκατομμύρια εργαζόμενοι βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Κι ενώ η νέα δομή του ΝΑΤΟ θέτει τη χώρα μας, επίσημα, υπό την αμερικάνικη επικυριαρχία εμπλέκοντάς μας στα τυχοδιωκτικά ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των γειτονικών λαών της βαλκανικής και της Μεσογείου με τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος εξαντλεί την κριτική του στην κυβέρνηση, διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια της κυβερνητικής πολιτικής και κατακρίνει την κυβέρνηση Σημίτη ότι ακολουθεί την τακτική της "μη ενημέρωσης" των πολιτικών κομμάτων και επιβολής τετελεσμένων και μονοδρόμων (! ) Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δε συμπαρατάσσεται με τις "κεντροαριστερές" κυβερνήσεις (και τους βιομηχάνους... ) της Ιταλίας και της Γαλλίας για το 35ωρο όπως το προβάλλει ο ΣΥΝ, χωρίς άλλες δεσμεύσεις π.χ. για 7ωρο και 5ήμερο!

Εκεί, δε που ο λόγος του Ν. Κωνσταντόπουλου... σπάζει κόκαλα, είναι όταν αναφέρεται στη νέα δομή του ΝΑΤΟ στη συνέντευξή του στην "Αυγή". Το πρόβλημα κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο είναι πως, η κυβέρνηση δε ζήτησε εγγυήσεις ψηφίζοντας τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, πως, δεν ενημέρωσε τα κόμματα και δεν ανέδειξε την ανάγκη της κοινής εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής για την ασφάλεια της ΕΕ. Η δεν εξασφάλισε εγγυήσεις ότι δε θα προκύψουν αύριο - μεθαύριο ερμηνευτικές τριβές για αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων με την επίκληση των ΝΑΤΟικών εγγράφων... Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο! Αυτό είναι η περιβόητη "προγραμματική αντιπολίτευση" (ή συμπολίτευση... ) του ΣΥΝ. Χρειάζονται περισσότερα για να γίνει κατανοητό γιατί ο ΣΥΝ και ο Ν. Κωνσταντόπουλος είναι το "χαϊδεμένο παιδί" και προνομιακός πελάτης των αστικών και κρατικών ΜΜΕ;

Γ. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο γνωστός χαβάς για την ανάγκη «θεσμών» (2005-03-02 00:00:00.0)
Μίλησε για ...σοσιαλιστικό όραμα στην Ευρώπη του Μάαστριχτ! (2004-04-29 00:00:00.0)
«Κακοήθειες»... (2002-06-07 00:00:00.0)
Απέκλεισαν το ΚΚΕ από τη Συντακτική Συνέλευση της ΕΕ! (2002-02-06 00:00:00.0)
Προτείνει «αλλαγή φρουράς» στη διαχείριση (2000-03-29 00:00:00.0)
Ψάχνουν ...διαφορές με το ΠΑΣΟΚ (1996-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ