Τρίτη 9 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
  • Μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ανοιχτές σήμερα οι υπηρεσίες για την παραλαβή αιτήσεων των υποψηφίων στο διαγωνισμό του δημοσίου
  • Πάνω από 60.000 υποψήφιοι είχαν υποβάλει μέχρι χτες αίτηση για 2.353 θέσεις

Μέχρι τα μεσάνυχτα θα δέχονται σήμερα, τελευταία μέρα της προθεσμίας, οι υπηρεσίες τις αιτήσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό του δημοσίου που θα γίνει στις 21 και 22 Φεβρουαρίου για την κάλυψη 2.353 θέσεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης μέχρι και χτες είχαν υποβάλει αιτήσεις περίπου 60.000 - 65.000 υποψήφιοι, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σήμερα και να προσεγγίσει ή να ξεπεράσει τις 80 - 85.000. Είναι φανερό ότι ο αγώνας για μια θέση εργασίας στο δημόσιο θα είναι σκληρός, καθώς η αναλογία θέσεων και υποψηφίων είναι πολύ υψηλή, ιδιαίτερα για τους αποφοίτους Λυκείου.

Χτες, στα γραφεία των νομαρχιών, όπου υποβάλλονται οι αιτήσεις, χιλιάδες νέοι συνωστίζονταν στις τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος εκνευρισμός και ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στη Νομαρχία Αθήνας μέχρι και την Παρασκευή είχαν κατατεθεί 13.000 αιτήσεις, ενώ χτες κατατέθηκαν άλλες 4 με 4.500. Στη Νομαρχία Πειραιά μέχρι και την Παρασκευή είχαν κατατεθεί 3.500 αιτήσεις, ενώ άλλες τόσες περίπου υπολογίζεται ότι θα κατατεθούν μέχρι και σήμερα το βράδυ. Στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ο αριθμός των αιτήσεων που είχαν κατατεθεί μέχρι και την Παρασκευή, ανερχόταν στις 700. Με τις χτεσινές καταθέσεις αιτήσεων ο αριθμός τους έφτασε στις 1.000.

Στη Νομαρχία Δυτικής Αττικής χτες κατατέθηκαν 100 (ΠΕ), 400 (ΔΕ) και 80 (ΤΕ).

Σήμερα οι υπηρεσίες των Νομαρχιών θα δέχονται τις αιτήσεις από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ